Mačka Balu poklanja vlasniku lišće jer on ne voli „žive poklone“

Veoma je često za mačke da pokažu svoju zahvalnost tako što će donositi poklone vlasnicima. Ovi pokloni su često rezultat lova i uključuju glodare, ptice i druge male životinje.

poklone petfaceNe moramo posebno da ističemo da nezahvalni ljudi često ne cene ovakve darove. Ovo najverovatnije stvara zbunjenost i povređenost kod maca koje ne mogu da razumeju zašto vlasnici neprestano odbijaju ove divne poklone. Isti slučaj je i sa Benom i njegovom mačkom Balu.

– Stalno je izgledala zbunjeno i tužno zbog čega sam se osećao prilično loše, rekao je Ben o Balu.

Pročitajte još: Žena uz pomoć psa pronašla kofer pun mačića na pruzi

Balu nije bilo kakva mačka. Ona je veoma inteligentna i ubrzo je shvatila da Ben ima druagačiji ukus za poklone i otišla je da ulovi nešto lepše i nešto manje živo. Bilo je potrebno nekoliko meseci da Ben odbija njene darove dok nije počela da mu donosi lišće.

– Obično je to veliko lišće i predstavlja mi olakšanje da pokažem zahvalnost za lišće, umesto za miševe koje mi je prethodno donosila. Sada zna da sam zahvalan i da je poklon u redu, istakao je Ben.

poklone petfaceBalu se pokazala kao veoma inteligentna i empatična mačka jer bira samo najbolje lišće za svog vlasnika. Međutim, ona mu pokazuje i ljubav na nešto opuštenije načine.

– Kad god se osećam loše ili nervozno, ona skoči na mene i obori me tako da sedi na mojim grudima dok mi mazi lice nosem. Ona je zaista mačka prepuna ljubavi, zaključio je vlasnik ove predivne mace.

Pročitajte još: ISHRANA MAČAKA: Taste of the Wild sa pastrmkom i dimljenim lososom najbolji je izbor za vašu ljubimicu!

Ukoliko i vi imate macu koja voli da lovi, a nije vam baš prijatno da gledate njen ulov svakog jutra na pragu ili u svom domu, onda joj obezbedite hranu koja je prilagođena njihovom prvobitnom načinu ishrane.

Taste of the Wild Canyon River Feline hrana sastoji se od ukusne pastrmke i dimljenog lososa, a ovi odabrani sastojci sastoje se od lako svarljivih proteina i masnoća i koriste se kao optimalni izvor energije.

poklone petface Posebno je bitno istaći da ne sadrži žitarice i tako osigurava mački uravnoteženu ishranu za optimalno zdravlje i vitalnost.

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0