NAJNOVIJA VEST: Policija na tragu zlostavljaču pasa iz Pančeva. Jedna ženka – nažalost uspavana!

Po svemu sudeći, Policija u Pančevu dobro radi svoj posao. Naime, kako je saopštila Zora Kolarski, vleiki zaštitar i ljubitelj životinja, zahvaljujući brzoj reakciji inspektora PU Pančevo slučaj zlostavljanja i prebijanja pet pasa će uskoro biti rasvetljen!

– Pretučeni i izmučeni, psi su u četvrtak, 18. avgusta, doveženi u vezanim najlon džakovima u službu Zoohigijene. Društvo za zaštitu životinja i prirode „Ekolibrijum“ iz Pančeva podnelo je u petak, 19.08.2016. godine krivičnu prijavu PU Pančevo protiv NN lica za krivično delo ubijanje i mučenje životinja, član 269 Krivičnog zakonika. U ponedeljak, 22. avgusta, inspektor Pu Pančevo preuzeo je predmet i već u toku dana došao je do određenih saznanja na osnovu kojih je obavio saslušanje svedoka, napisala je Zora.

Nakon saslušanja i glavnog osumnjičenog, Policija će predmet uputiti Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu. Kako je saopšteno, „Ekolibrijum“ će, u svojstvu podnosioca krivične prijave, uputiti zahtev PU Pančevo za izdavanje uverenja koji se odnosi na slučaj pet pasa, a zbog dobijanja zvaničnih informacija o događaju.

Da podsetimo, radnik higijene pored kontejnera u Pančevačkom naselju Kotež II pronašao je pet džakova sa psima, spakovao džakove u vozilo i doneo u Zoohigijenu. U džakovima su bili prebijeni i uplašeni psi, od kojih je jedna kujica prebijena do te mere da je na krjau morala biti USPAVANA!

– Nažalost, uspavana je. Maša joj je bilo ime. Gradski pas vraćen pre nedelju dana na lokacuju. Osim kičme pukla joj je i lobanja, nekoliko rebara, jetra i da ne nabrajam dalje… Ovi psi su se plašili i svoje senke, ko zna koliko ih je ovo dodatno istraumiralo, dodala je gospođa Kolarski!

Nadamo se, bar, adekvatnoj kazni za ovog ili ove monstrume!