POTPIŠI I TI: Inspekcija zatvara sklonište za pse koje je Milica spasavala sa ulica!

Miličino sklonište za pse broji čak 85 napuštenih i odraslih pasa i 17 štenaca. Poznatije kao „Udruženje Lesi“, ovo sklonište za pse je u svoje okrilje primilo sve one životinje koje je selo Plavna, opština Bač, odbacilo! Sada njima preti crni scenario, jer je inspekcija naložila da se svi psi isele sa porodičnog imanja Pinter.

– „Udruženje Lesi“ je od početka svog postojanja, 2013. godine, dobilo pravilnik o radu, po kome je postupalo sve do sada. Više od deset puta do sada smo imali kontrole od strane komisije, uvek sa pozitivnim rezultatima, čak je i sam načelnik veterinarske inspekcije Vladimir Grubac bio u jednoj od poseta i kontrola i vrlo pozitivno se izjasnio o radu Udruženja, stoji u saopštenju na postavljenoj peticiji.

sklonište za pse petface

Kako navodi Milica Eseš Pinter, u nekoliko navrata je pokušavano da se ostvari saradnja sa lokalnom samopuravom opštine Bač, međutim sve su to kako kaže bila „prazna obećanja“.

– Kao osnivači Udruženja, od 2013. godine platili smo preko 1.000 evra taksi, a koje su bile navedene kao obavezne od strane SO Bač. Ono što je najstrašnije je da je dokumentacija koju smo uredno dostavljali opštinskoj vlasti – poptuno izgubljena, izjavila je Milica.

Tako je ovo Udruženje, 14. jula ove godine, dobilo rešenje po kojem svih 85 odraslih pasa i 17 štenaca mora biti iseljeno iz Prihvatilišta, koje je ujedno i vlasnički posed porodice Pinter!

– Ukoliko budemo morali da postupimo po rešenju inspekcije i prinudno iselimo sve pse, samo se pitamo ŠTA ĆE SA NJIMA BITI?! Zato vas molimo, kao humane građane i ljubitelje životinja, da pomognete tako što ćete potpisati ovu peticiju. Oni nemaju pravo glasa, zato mi moramo da govorimo u ime njih, dodala je Milica dok objavljuje i fotografije „tri jako mala i umiljata psa, koji su – iako sterilisani i vraćeni na ulicu – ubijeni pre nekoliko dana od strane šintera na ulicama sela u Opštini Bač“.

sklonište za pse petface

U postavljenoj dokumentaciji, u delu OBRAZLOŽENJE jasno je navedeno da inspekcija radi po prijavi Miličinih komšija. Naime, kako se navodi, Kovač Ćirika iz Plavne je u ime grupe građana iz Plavne podneo zahtev za izmeštanje azila za pse, uz objašnjenje da je „život uz azil za pse koji su u neposrednoj blizini njihovih porodičnih kuća bukvalno nepodnošljiv“.

Da nadležni imaju bar jedan odgovor na pitanje ŠTA SA ISELJENIM PSIMA, možda bi ova priča i imala dozu tolerantnosti. Ovako, potpišite peticiju, jer je život ovih pasa VEOMA UGROŽEN!

Peticija na linku >> STOP PROTIVZAKONITOM UBIJANJU I ODUZIMANJU PASA U OPŠTINI BAČ!

Foto: Facebook

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0