Naslovna VESTI PSI EKSKLUZIVNO: EVROPA NAJZAD REAGOVALA! Organizacija PETA podnela krivičnu prijavu zbog MASOVNOG ubijanja...

EKSKLUZIVNO: EVROPA NAJZAD REAGOVALA! Organizacija PETA podnela krivičnu prijavu zbog MASOVNOG ubijanja pasa u Zenici.

0
Podneta krivična prijava

Sada postaje stvarno ozbiljno. Kako petface.net ekskluzivno saznaje, jedna od najuglednijih i najuticajnih evropskih pa i svetskih organizacija za zaštitu životinja PETA prošlog meseca je podnela krivičnu prijavu protiv odgovornih za masovno protivzakonito ubijanje pasa na Stranjanima u Zenici u BiH.

Podneta krivična prijava

Povezan tekst: SLUČAJ KOJI JE ZGROZIO REGION: Leševi pasa poslagani na gomilama, KO JE NAREDIO UBIJANJE?

Krivična prijava je podneta na osnovu dokaznog materijala koji je skupila Organizacija Zaštitari. Ova se prijava sada pridodala i prijavi koju su još u septembru prošle godine podneli iz organizacije „Šapa Zenica“. Do sada nije bilo reakcije iz tužilaštva povodom prve prijave, pa ostaje da se vidi kako će se sada reagovati kada se u celu stravičnu priču uključila i Evropa.

Povezan tekst: ČLAN GRADSKOG VEĆA ZENICA HITNO NAREDIO: Hitno ISPITATI slučaj “Azil za pse”

Da podsetimo, naš portal je o ovom jezivom ubijanju pisao u više navrata. Sve je počelo objavljivanjem više nego uznemirujućim fotografija na kojima se vide poslagani leševi pasa u prihvatilištu Alba u Zenici. Veterinarska inspekcija je posle toga zabranila rad azilu. Iako je bilo pokušaja da se čeo slučaj relativizuje i prikaže kao falsifikat i lažna vest, mnogobrojni dokazi kao što su fotografije i svedočenja zviždača koji su učestvovali u ovom masovnom ubijanju ili videli tela nesrećnih pasa ubedljivo su demantovali te pokušaje.

Podneta krivična prijava

Nedugo potom azil je ponovo počeo sa radom ali se uslovi i način rada sa psima nisu promenili nabolje. Ko je i zašto ponovo omogućio rad ovog zloglasnog azila, utvrdiće istraga koja bi trebalo da usledi posle podnošenja krivične prijave.

Povezano: HOROR U AZILU ALBA U ZENICI SE NASTAVLJA? Sa ubijanjem pasa se nije stalo? (FOTO)

Neke neprijatne istine su ipak isplivale na površinu. Mnogi funkcioneri iz Zenice imaju umešane prste u ovaj jeziv slučaj. Mnoga su se pitanja otvorila. Na primer, zašto se ugledna internacionalna kompanija Alba Group čija je i firma Alba d.o.o koja vodi istoimeni azil nikako ne ograđuje od postupaka rukovodstva i zaposlenih u azilu. Ako neko ne zna, Alba poseduje i svetski poznat košarkaški klub koji već više godina unazad osvaja nemačko nacionalno prvenstvo i sa dosta uspeha učestvuje u evropskim takmičenjima. Sumnja se da upravo moćna kompanija stoji iz medijskih i lobističkih pokušaja da se dezavuišu pisanja i aktivnosti Zaštitara.

Podneta krivična prijava

Nadamo se da će uskoro sve biti mnogo jasnije. Organizacija Zaštitari ne odustaje od istine i spasavanja nedužnih pasa. Pratićemo i dalje ovaj slučaj u nadi da će odgovorni dobiti kaznu koja će obeshrabriti sve one koji se prema nemoćnima ponašaju ovako bahato i surovo.

Izvor:  Organizacija Zaštitari

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPRIJATELJSTVO KOJE MAMI SUZE! Pas brine o bebi foki. (VIDEO)
Sledeći tekstNOVA MEĐUNARODNA TUŽBA! Ukrali identitet kako bi pravdali masovno ubijanje pasa u Zenici.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime