12 razloga zbog kojih svaki dom treba da ima kućnog ljubimca! (FOTO)

svaki dom treba da ima kućnog ljubimca: Ukoliko ste roditelj jednog deteta, pretpostavljamo da ste do sada već čuli uzvik: „Ja hoću ljubimca“! Deca prosto obožavaju životinje, pa tako u jednoj životnoj dobi sigurno požele da imaju psa, macu, kunića, hrčka,..

Pročitajte još:
UVEK TUŽNA TEMA: Kako pomoći detetu da preboli smrt ljubimca?

Odluka o tome da li ćete detetu nabaviti ljubimca treba da bude donešena nakon ospežnog razmišljanja, razgovora sa partnerom, analiza „za“ i „protiv“,.. O tome smo vam mnogo puta do sada pisali – ljubimac je obaveza pa ukoliko nemate vremena za njega nemojte ga ni nabavljati. Donošenje ljubimca u dom povlači niz pitanja i bojazni, koja mogu uticati kako na roditelja, tako i na dete – higijena, finansije, prostor….

svaki dom treba da ima kućnog ljubimca

Ali, vratimo se onom lepšem delu a to je – kada nakon svih razmatranja ipak odlučite da svom detetu nabavite najbojeg prijatelja! Ali, ne samo i njemu, već i celokupnoj porodici. Dokazano je da ljubimac može učvrstiti odnose članova porodice i kad deca odrastu. Tako roditelji, braća i sestre koji inače ne bi našli vremena da se viđaju, čine to dok šetaju psa…

Pročitajte još:
Evo kako da psu zaista budete najbolji prijatelj!

Kućni ljubimci oplemenjuju dečje odrastanje i sazrevanje, imaju veliku ulogu u razvoju savesne i odgovorne osobe, tako da ne postoji razlog zbog kojeg ljubimac ne bi bio pozitivan aspekt vaših života!

svaki dom treba da ima kućnog ljubimca

A ukoliko vam ovaj teorijski deo nije bio ubedljiv, kliknite na prvu fotografiju u galeriji koja sledi i budite spremni da vam se razvuče osmeh na lice! Tu se kriju razlozi zbog kojih svaki dom treba da ima kućnog ljubimca!

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0