Naslovna VESTI Kako je uginuli rakun ujedinio građane…

Kako je uginuli rakun ujedinio građane…

0
PODELI
uginuli rakun petface

Uginuli rakun nedavno je pokrenuo dirljivu reakciju građana Toronta. U vremenu kada ljudi nemo zaobilaze slične situacije, ovaj način izražavanja poštovanja prema preminulom rakunu stvarno je za svaku pohvalu.

uginuli rakun petface

Da krenemo od početka…sve je krenulo 9. jula, oko 9 časova ujutru, kada se na pločniku Toronta ni od kuda pojavilo telo uginulog rakuna. Slučaj je gradskim vlastima prijavio neko od građana, a reakcija grada izostala je narednih 12 sati. Budući da je ovaj mali nesrećnik na pločniku proveo ceo dan, oko njegovog tela počelo je da se zbiva nešto krajnje neobično.

uginuli rakun petface

Ne zna se od koga je ideja potekla, ali pored tela rakuna neko je ostavio karticu. Kako je dan odmicao, u cilju odavanja počasti ovom rakunu, oko njegovog tela građani Toronta su ostavljali kartice, cveće, fotografije, a neko je čak ostavio i tablu sa haštagom #deadraccoonto.

uginuli rakun petface

uginuli rakun petface

Pored tela uslikana je fotografija kartonske kutije, na kojoj je bio nalepljen papir sa sledećim sadržajem: „Nadležni organi će skloniti ovog jadnog mališana, tek kada bude prikupljeno dovoljno sredstava.“ Za sve vreme trajanja ovog „rituala“, građani su povodom ovog slučaja komunicirali preko Twittera, gde su postavljali fotografije i poruke.

uginuli rakun petface

Nadležne službe pojavile su se tek oko 11 sati uveče da uklone telo uginulog rakuna, a to građane nije sprečilo da i nakon toga ostavljaju sitnice u njegovu čast.

uginuli rakun petface

 

Kada su gradske službe zakazale, u građanima se probudilo ono najplemenitije i pronašli su divan način da kažu poslednje zbogom neznanom krznenom prijatelju.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime