Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Kako da izbegnete alergije na žitarice kod pasa?

Kako da izbegnete alergije na žitarice kod pasa?

0
PODELI

Žitarice se mogu pronaći u brojnoj hrani što može dovesti do preteranog unosa tokom dugog niza godina. Alergije na žitarice se mogu javiti odmah, ali i nakon više godina stalnoj izloženosti njima u zavisnosti od toga kako će organizam vašeg ljubimca reagovati.

zitarice petfaceNajčešći simptomi koji se javljaju u slučaju ove alergije uključuju svrab, crvenu kožu, hroničnu infekciju uva, diskoloraciju stopala jer ih pas liže previše, osip, gubitak dlake, suvu i perutavu kožu, gastrointestinalne probleme.

Pročitajte još: Da li se zbog suve kože vaš ljubimac češe više nego obično?

U slučaju da je veterinar vašem psu dijagnostifikovao alergiju na žitarice, lečenje i proces oporavka su izuzetno laki. Potrebno je da uklonite hranu, poslastice i sve ostalo što ih sadrži. Nakon što se ovo uradi, simptomi bi trebalo da se povuku i pas će postati „onaj stari“.

žitarice petfaceHronične infekcije i iritacije kože će se zalečiti i neće se više javljati dok god ne vraćate žitarice u njegovu ishranu. Njegov imuni sistem će prestati da reaguje preterano i vratiće se svojoj normalnoj snazi.

Dok celokupan proces može biti obeshrabrujuć, čim je vašem psu dijagnostifikovana alergija na žitarice, lako se može rešiti. Čim izbacite žitarice, neće se više javljati iziritirana koža, stalno češanje, niti bilo koji drugi problem koji vas je sigurno oboje držao budnima.

Pročitajte još: TASTE OF THE WILD odgovara: Kako prepoznati dijabetes kod pasa?

U slučaju da je vaš pas alergičan na njih, rešenje možete naći u vidu Taste of the Wild hrane koja ih ne sadrži. Ova kvalitetna hrana puna mesa, izvor je kvalitetnih proteina, lako je svarljiva i obezbeđuje psu ugljene hidrate koji mu daju preko potrebnu energiju.

žitarice petfacePored toga, odlična ravnozeža omega masnih kiselina, proteinskih izvora, voća i povrća neguju dlaku i kožu psa i podržavaju pravilan rad njegovog imunog sistema.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.