Za Ginisa: Više od 300 pasa na grupnom pranju zuba!

Iako ne možemo da zamislimo da jedan dan prođe a da ne operemo zube, tu praksu i dalje ne možemo preneti na naše kućne ljubimce. To potvrđuje podatak da su bolesti zuba jedna od najčešćih bolesti kod kućnih ljubimaca i da se javlja kod više od 75% pasa i mačaka starijih od tri godine.

Infekcije zuba i desnih mogu izazvati bol, gubitak zuba i oštećenje unutrašnjih organa kao što su bubrezi i srce, a sve ovo se može izbeći pravilnom brigom o zubima ljubimca.

Zašto psa NIKADA ne treba nagraditi čokoladom?

Sve ovo je i bio glavni povod organizatora manifestacije jednog kineskog grada, koja je okupila više od 300 pasa i njihovih vlasnika i to sa jednim ciljem – da grupnim pranjem zuba uđu u Ginisovu knjigu.

zuba petface

Vlasnici 312 pasa trljali su svojim ljubimcima zube po tri minuta koristeći specijalne četkice za zube i gel kako bi postigli Ginisov svetski rekord u kategoriji u kojoj je “najviše ljudi opralo u isto vreme svojim psima zube”.

Nagrada za poslušnost ili jednostavno znak pažnje neka bude POSLASTICA ZA PSA!

Kao što smo i napomenuli, ovaj događaj imao je za cilj da promoviše održavanje higijene kod pasa i prikupljanje sredstava za centar za spasavanje te vrste životinja.

zuba petface

Da li bi ovakva manisfestacija pomogla u našoj zemlji ne znamo, ali kao pojedinac I vi možete delovati zarad dobrobiti zdravlja vašeg ljubimca. Ukoliko on ne dozvoljava manipulaciju ove vrste, ne brinite možete mu ponuditi naše Friskies poslastice! Sa ukusom nane za svežinu daha, Friskies Dental Fresh 3u1 doprinosi i smanjenju naslage zubnog kamenca, čisti i masira desni.

Vaš podvig će svakako biti za Ginisa, jer zdrav ljubimac jeste vaš najveći lični uspeh!

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0