Naslovna VESTI PSI 1.300 evra nagrada za informaciju o VLASNIKU Bona, psa koji je ujedinio...

1.300 evra nagrada za informaciju o VLASNIKU Bona, psa koji je ujedinio region!

0
1.300 evra nagrada petface

Ljubitelji životinja u Srbiji i regionu ostali su nemi na slučaj nasilja nad psom, Bonom, koji je nažalost od posledica zanemarivanja UGINUO!

Pas rase posavski gonič pronađen je u selu Otišić nedaleko od grada Vrlike. Stanje u kojem je pronađen teško je opisati, ali zato slike govore za sebe. Kost i koža bio bi najbolji opis jer, kako je kasnije potvrdila veterinarka koja ga je primila, pas od izgladnelosti nije imao više mišića, čak ni mišiće usta, pa su morali da ga hrane iz ruke. Pas je dobio ime Bono, a uprkos svim naporima veterinara, nije mu bilo spasa. Kada je primljen iz usta mu je ispadalo smeće, trava, grančice, zemlja… On se očigledno tako hranio. Nije bio agresivan, a spasiteljima je lizao ruke. Uginuo je u ponedeljak popodne.

VETERINAR: „Neodgovornog vlasnika uvek prijavite! Neka institucije dalje odrade posao, jer to moraju“!

U utorak je na profilu sinjske volonterke, koja je bila jedna od onih koje su prve pomogle Bonu i prevezle ga u veterinarsku ambulantu “Likomed” u Sinju, objavljeno da se nudi novčana nagrada od 10.000 kuna (oko 1.300 eura) osobi koja pruži informaciju o vlasniku.

1.300 evra nagrada petface

– Nagrada 10.000 kn za onog ko ima informaciju čiji je Bono bio. Znam da znate pa se nadam da će Vas i nagrada motivisati na ono što bi bila dužnost nas građana. Anonimnost zagarantirana, napisala je Melita Sablić Romac.

Ona je za Index.hr izjavila da joj se javio gospodin koji želi da ponudi pravnu pomoć protiv vlasnika, koji je ovako zanemario psa. Protiv nepoznatog počinitelja podignuta je krivična prijava, a na teren su izašli veterinarska inspekcija i policija.

NIJE IZDRŽAO: Bono, izgladneli pas, uginuo u zagrljaju volonterke!

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske potvrdili su da se istraga sprovodi i da se utvrđuje postoje li elementi krivičnog dela zlostavljanja životinja.

1.300 evra nagrada petface

-Veterinarska inspekcija izvršila je nadzor i pokrenula postupak u kojem će utvrditi kako je i zbog čega uginuo napušteni pas. Podneće se krivična prijava protiv nepoznatog počinitelja, obzirom da pas nije bio označen, pa se ne može utvrditi njegov vlasnik, izjavili su nadležni.

Republika Hrvatska je jedna od retkih država u EU koja je propisala obavezno označavanje svih pasa starijih od 90 dana i jedna je od retkih država, koja od 2004. ima godine centralizovanu bazu podataka.

Za zanemarivanje životinja (zdravlje, smeštaj, ishrana i nega) propisana je kazna od 15.000 do 30.000 kuna za fizičku osobu.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKOJA SU VAŠA PRAVA u slučaju da vas napadne pas?
Sledeći tekstAPEL ZA POMOĆ: Povređenom psu treba hitna operacija butne kosti!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime