Naslovna VESTI PSI PETICIJA za sankcionisanje svih odgovornih u AVENIJI MB!

PETICIJA za sankcionisanje svih odgovornih u AVENIJI MB!

1
AVENIJE MB peticija petface

AVENIJA MB ovih dana je na meti ljubitelja životinja i svih onih koji smatraju da njihov rad krši mnoga zakonska ograničenja. Nehumano hvatanje napuštenih životinja i sve veći broj vlansičkih pasa koji je „zahvaljujući“ njima nestao, samo su neki od razloga za pokretanje peticije!

– Ovu prijavu upućujemo Tužilaštvu, Zaštitniku, Narodnoj skupštini  i Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, svim nadležnim licima u postupku kontrole, kako dobrobiti životinja, epizootiologije, veterinarsko sanitarnih mera, tako i kontrole rada nadležnih inspektora i Unutrašnje kontrole Ministarstva. Odnosi se na nesavestan rad veterinarskih inspektora Uprave za veterinu i nezakonit rad AVENIJE MB, Beograd. Zahtevamo zabranu daljeg rada pomenute službe, podnošenje prekršajnih i krivičnih prijava i disciplinskim merama protiv svih odgovornih lica u Upravi, za nesavestan rad i prikrivanje protivpravnih radnji, navode pokretači ove peticije.

Ukoliko neko vidi OVOG PSA, neka se odmah javi!

Kako dalje navode, oni žele da se preispita odgovornost AVENIJE MB, njenih predstavnika i svih službenih lica koja svojim radom prikrivaju nepravilnosti u radu službe.

AVENIJE MB peticija petface

– Još jednom se pozivamo na veliki broj zakonskih normi koje su povređene radom AVENIJE MB.

Naglašavamo čl. 269. stav 2. Krivičnog zakonika Republike Srbije:

Ubijanje i zlostavljanje životinja, Član 269.  

KRALJEVO: Dan pre nego što je trebao otići u novi dom, Marinko je NESTAO iz Prihvatilišta!

(1) Ko kršeći propise ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.  

(2) Ako je usled dela iz stava 1. ovog člana došlo do ubijanja, mučenja ili povređivanja većeg broja životinja, ili je delo učinjeno u odnosu na životinju koja pripada posebno zaštićenim životinjskim vrstama, učinilac će se kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine. 

Niko ne sme da okrene glavu od zlostavljanja i ubijanja životinja, širenja zaraznih bolesti, ugrožavanja zdravlja i sigurnosti stanovništva, a naročito NE zaposleni u Upravi i Ministarstvu, koje su  čl. 1. i čl.3. Zakona o dobrobiti životinja u odredili kao nadležne, dodali su aktivisti!

Uprkos mnogobrojnim prijavama, inspektori Uprave za veterinu “ne uočavaju” nikakve nepravilnosti, tvrde pokretači akcije, pa mole sve građane koji nežele da žmure nad ovih krišenjem zakona da DAJU SVOJ POTPIS.

PETICIJU POTPIŠITE NA OVOM LINKU!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOtkrijte koje su najbolje igre u prirodi za vas i vašeg psa
Sledeći tekstPRESLATKO: Maleni pas vrlo sporo korača pored svog starog vlasnika!

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime