Naslovna VESTI PSI Stara čivava Berta je bila toliko gojazna da nije mogla ni da...

Stara čivava Berta je bila toliko gojazna da nije mogla ni da hoda

0

Berta je predata u lokalno prihvatilište nakon što je njen vlasnik preminuo. Ova devetogodišnja čivava je imala veoma težak poremećaj koji joj stalno izaziva napade, i imala je 6 kilograma što je više nego duplo nego što bi trebalo da ima.

berta petfaceOsoblje ovog prihvatilišta je znalo da Berta mora da ima mnogo bolju brigu nego što oni mogu da joj pruže, te su je preuzeli u prihvatilištu za stare pse, koje se zareklo da će pomoći psiću da ponovo bude zdrav.

Ne samo da su preuzeli psa, nego su mu našli i stalan dom jer se Alison Haket jednostavno zaljubila u Bertu kada ju je videla i odlučila je da joj pomogne da izgubi suvišne kilograme, kao što je pomagala i brojnim drugim psima koje je imala.

Pročitajte još: Porodica udomila gojaznog psa i pomogla mu da skine 27 kilograma

Kada je Berta došla u Alisonin dom, ona je već izgubila oko pola kilograma, ali je morala da izgubi bar još tri kilograma kako bi bila na nekoj uobičajenoj kilaži za svoju rasu i veličinu.

berta petface– Njen gubitak kilaže je bio veoma lak i brz, ali da pitamo nju, verovatno se ne bi složila sa mnom. Jela je ograničeno i samo hranu koja joj je ubrzavala metabolizam, a kretala se što je više mogla. Dobijala je šargarepe kao poslastice. U početku je izgubila dosta, a poslednji kilogram je malo teže otišao, rekla je Alison.

Pročitajte još: KRATKI FILM: Kako je pas iz prihvatilišta spasao život čoveku koji ga je udomio!

Na početku ove godine, Berta je sada konačno zdrav pas, sa dva i po kilograma koliko ima. Tek sada može da pokaže svoju pravu ličnost i to koliko je veseo i razdragan pas koji voli da se šeta i igra, a sve to zahvaljujući Alison koja je bila uz nju sve vreme.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPANČEVO: Vlasnici hteli da se reše psa – vezali mu noge i strpali u džak!
Sledeći tekstPorodica je napustila Ketlin, ona ih je tražila i prešla više od 30km – DVA PUTA!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime