Naslovna VESTI PSI BEZOBZIRNOSTI NIKADA KRAJA – Pokrenuta policijska istraga

BEZOBZIRNOSTI NIKADA KRAJA – Pokrenuta policijska istraga

0
pokrenuta policijska istraga

Majka i ćerka su praveći pauzu na odmorištu pokraj puta začule veoma prigušeno cviljenje. U okolini nije bilo ničega osim velike kante za smeće namenjene putnicima na odmorištu.

Kada su uspele da otvore veoma težak poklopac kontejnera zvuk cviljenja se pojačao. Tada su videle dve kese od hrane za pse za koje su posumnjale da predstavljaju izvor cviljenja. Obe kese su bile obmotane žičanim vešalicama kako se patent zatvarači ne bi mogli otvoriti. Ono što su videle ih je užasnulo.

pokrenuta policijska istraga

Kada su uspele da odmotaju žicu i nekako otvore kesu našle su beživotna tela dva šteneta. Bila su prekrivena crvima. Nesrećni štneci su očigledno vež bili mrtvi jer nisu reagovali na dodir gotovo izbezumljenih žena.

MONSTRUM – Pse dresirao za borbe sa DIVLJIM ŽIVOTINJAMA

U drugoj vreći su našle još šest štenaca u vrlo teškom stanju ali su barem bili živi. Odmah su pozvali RSPCA koji su veoma brzo došli na mesto incidenta i preuzeli preživele pse. Prebačeni su u veterinarsku kliniku. Ustanovljeno je da su svi bili prepuni buva i zbog dehidracije u veoma lošem zdravstvenom stanju. Srećom, spašeni su u poslednji čas i veterinari očekuju da će se svi preživeli nesrećnici oporaviti.

pokrenuta policijska istraga

RSPCA je odmah pokrenula opsežnu istragu uputivši poziv za pomoć u prikupljanju informacija o za sada nepoznatom počiniocu ovakvog gnusnog dela. „Ovi štenci su pronađeni pukom slučajnošću i ne možemo ni da pretpostavimo kada su bačeni. Postupak ukazuje da se radi o osobi koja ne pokazuje ni najmanji trag empatije i brige za životinje.“ – izjavila je Andrea Levis, glavni inspektor RSPCA.

MONSTRUM – Pse dresirao za borbe sa DIVLJIM ŽIVOTINJAMA

Sigurna je da neko zna počinioca i moli da dostavi informacije jer takva osoba mora da odgovara za svoj postupak. Skrenula je pažnju svima koji možda znaju nekoga ko ima ženku koja se nedavno okotila, a nema štenaca da se javi i pruži informacije. „Onaj ko je to uradio, nije želeo da štenci prežive“ – zaključuje inspektorka.

Izvor: ladbible.com   Foto: RSPCA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPAS ZVANI HRABROST – Jazavičar SPASAO ŽIVOT prijatelju!
Sledeći tekstBRAVO KOMŠIJE – Grad RIJEKA ima „PRVOG MAČKA“

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime