Naslovna Slajder vesti BRAVO KOMŠIJE – Grad RIJEKA ima „PRVOG MAČKA“

BRAVO KOMŠIJE – Grad RIJEKA ima „PRVOG MAČKA“

0
Grad RIJEKA ima „PRVOG MAČKA“

Od interne šale do neverovatne odluke gradskih vlasti. Tako bi ukratko mogli da opišemo neverovatno srećnu sudbinu jednog napuštenog mačka. Mačak Miško je udomljen iz Kitten safe house utočišta, a sada je “prvi mačak” grada Rijeke iz Hrvatske.

Njegova srećna priča počinje pre gotovo dve godine kada je srećno pronađen kraj puta između Rijeke i Bakra. Smešten je u prihvatilište nadajuži se da će mu se pronaži dom u kojem će se osećati voljeno i zaštićeno. Nekako u to vreme se održavao i tradicionalni gradski karneval.

MOLIM VAS, PRESTANITE DA JE HRANITE!!! – Apel jedne vlasnice mačke

Po običaju, karnevalski gradonačelnik ima pravo da odredi neki projekat koji čelnici grada treba da sprovedu. Svakakve ideje su se spominjale, a jedna je bila i da se u gradskoj upravi udomi mačka!

Grad RIJEKA ima „PRVOG MAČKA“

Gradonačelniku Vojku Obersnelu se ideja dopala i već sutradan se krenulo u akciju. Izbor mačke je dodeljen sekretarici Ivi koja je izabrala baš Miška. Doduše, ovo ime je dobio posle ozbiljnih rasprava u gradskoj upravi. Inače, njegovo ime se sada nalazi na ulaznim vratima uz imena i funkcija svih zaposlenih. Genijalno, zar ne?

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Miško je već godinu i po dana ravnopravni član gradske skupštine. Potpuno se odomaćio. Svakog jutra dolazi na sto gradonačelnika na omiljenu poslasticu. Potom obilazi i ostale kancelarije ali više nije toliko radoznao i nestašan kao u početku.

Grad RIJEKA ima „PRVOG MAČKA“

STRAVA NA FARMI LISICA – OSTAVLJENE DA UMRU OD GLADI!!!

Čini se da je i on shvatio ozbiljnost posla i okruženja u kom se nalazi. Naučio je šta sme, a šta ne sme da radi. Ipak, zaposleni tvrde da je ostao dostojanstveno tvrdoglav, samostalan i da često testira granice svoje slobode. Nekada ume i da upadne u salu za sastanke ali se ne zadržava predugo jer mu je očigledno dosadno.

Grad RIJEKA ima „PRVOG MAČKA“

„S njim je veselo, zabavno, opuštajuće i lijepo. Nije naporno. Miško djeluje jako zadovoljno i često prede u nečijem krilu tako da mislim da je i nama i njemu suživot dobro sjeo.” – kaže gradonačelnik Vojko Obersnel. Pa kako i ne bi, ipak je on najsrećniji mačak Rijeke. Uostalom, njegov mandat nije ograničen, a s obzirom da je zvanični „prvi mačak“ njegova sudbina i dom su mu sigurni.

Izvor: jutarnji.hr       Foto: Matija Djanjesic/Cropix

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBEZOBZIRNOSTI NIKADA KRAJA – Pokrenuta policijska istraga
Sledeći tekstNAJPOTRESNIJA PORUKA GODINE: Da li znate kako izgleda kada umirete u najvećem bolu…

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime