Naslovna VESTI PSI BORIO SE DO POSLEDNJEG DAHA! Hrabrost će zauvek biti u našim srcima!

BORIO SE DO POSLEDNJEG DAHA! Hrabrost će zauvek biti u našim srcima!

0
Hrabrost se borio do kraja

Nema veće sreće nego kada se spasavanje odbačenih i napuštenih završi u domu koji je siguran i ispunjen ljubavlju. Nažalost, neke priče o spasavanju se ne završavaju srećno, štaviše, ostavljaju teške ožiljke u srcima. Takva je priča o štenetu po imenu Hrabrost koji se borio do poslednjeg daha.

Hrabrost se borio do kraja

Pošto su dobili obaveštenje o grupi štenaca koji su bačeni na đubrište stotinak metara udaljeno od puta, spasioci su krenuli u potragu. Satima su pokušavali da pronađu jadnike ali bez uspeha. Najzad, na jednom napuštenom placu su začuli tiho plakanje šteneta. Ubrzo su pronašli stari rov u kome se nalazilo očajno štene. Bilo je samo i spasioci su zaključili da su za ostalu braću i sestre stigli prekasno.

Pročitajte i ovo: MOLITVE JE NEKO ČUO! Pronađena iz zida, slomljenog tela, sklopljenih očiju…

Čim se našao u rukama čoveka koji je brinuo o njemu, Hrabrost se smirio. Put do kuće je proveo spavajući – prvi put na bezbednom. Spasilac ga je okupao i upoznao sa porodicom. Hrabrost se brzo odomaćio. Izgledalo je da će se sve završiti na najlepši mogući način. Ali, sutradan, Hrabrost je počeo da povraća. Čovek nije mnogo razmišljao i odveo ga je veterinaru.

Hrabrost se borio do kraja

Veterinari su ga pregledali i čim su ustanovili visoku temperaturu uradili su potrebne testove. Dok je čekao rezultate Hrabrost se upoznao sa jednim papagajem. Ali, ubrzo je klonuo u rukama čoveka. Vreme je prolazilo sporo dok su se grozničavo čekali rezultati analiza.

Hrabrost se borio do kraja

Pročitajte i ovo: SUDBINA KOJA BOLI! Zlostavljana kuja nikome nije verovala

Najzad, dijagnoza je ustanovljena. Nije mogla biti lošija. Hrabrost je bio zaražen i korona virusom i parvo virusom. Najverovatnije su ove zlokobne bolesti bile uzrok smrti njegove braće i sestara. Prognoze su bile jako loše.

Hrabrost se borio do kraja

Ipak, Hrabrost je opravdao svoje ime. Započeta je borba protiv opasnih bolesti. Zadržan je u bolnici, smešten u karantin… Dobio je odgovarajuću terapiju, sve što je preostalo bila je nada da će njegov mali organizam izdržati, da će njegova volja za životom nadvladati smrtonosne viruse…

Hrabrost se borio do kraja

Prvi rezultati terapije su bili ohrabrujući. 24 sata je bio nadgledan, voljen i pažen. Trećeg dana je sve izgledalo da ide u dobrom prvcu i da će Hrabrost pobediti. A onda, jedne noći… srce malog junaka je stalo. Nije izdržalo. Veterinari nisu uspeli da naprave čudo i da povrate život u malo izmučeno telo. Hrabrost se borio do poslednjeg trenutka ali… oni koji ga nisu voleli, koji ga nisu želeli i koji su ga odbacili kada su mu bili najpotrebniji su ostvarili svoj zlokobni naum.

Hrabrost će zauvek ostati u našim srcima.

Izvor:  Youtube Paw Squadron

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMOLITVE JE NEKO ČUO! Pronađena iz zida, slomljenog tela, sklopljenih očiju…
Sledeći tekstOD OTPADA DO SREĆNOG DOMA – Teško putovanje bačenog šteneta!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime