Naslovna VESTI PSI BRAVO ROKI – BRAVO LJUDI!!! Prohodao pas kome su amputirane prednje noge

BRAVO ROKI – BRAVO LJUDI!!! Prohodao pas kome su amputirane prednje noge

0
bravo roki bravo ljudi

Posle godinu dana terapije pas Roki koga je pregazio voz pa su mu morale biti amputirane obe prednje noge – najzad prohodao. Roki je pravi heroj kao i ljudi koji su mu pomogli da se oporavi.

Trnovit i dramatičan put oporavka ovog nesrećnog uličnog psa se nedavno završio u Velikoj Britaniji. Tada trogodišnjeg psa, pronašao je u užasnom stanju jedan pripadnik željezničkog obezbeđenja u gradu Harianinom Faradadu u Indiji. Pas je ležao u lokvi krvi i gotovo da nije davao znake života. Odneo ga je u jedno od prihvatilišta organizacije People for Animals India.

bravo roki bravo ljudi

Veterinari koji su ga primili i počeli brigu bili su zaprepašćeni i veoma skeptični za sudbimu male ženkice. Bilo je gotovo nemoguće spasiti joj život jer je izgubila veliku količinu krvi. Pronađen je donor i uz brojne transfuzije obavljen je niz hirurških intervencija.

DIRLJIVO – Ispunjava želju pokojne supruge

Morali su joh amputirati potkolenice na obe prednje noga a imala je i ozbiljne povrede zadnjih nogu. Dali su joj ime Roki i ona se pokazala dostojna tog imena. Borila se i nije se predavala. Uspela je da preživi a onda je počela da uči da koristi bradu kako bi se kretala i održavala ravnotežu na ostacima prednjih nogu.

bravo roki bravo ljudi

Priča o hrabroj Roki je privukla pažnju još jedne dobrotvorne organizacije – Wild at Heart. Oni su prikupili sredstva od jednog donatora iz Londona. Indijac koji živi u Engleskoj je platio nove noge ovom predivnom psu! Roki je u julu, posle operacije koju je izveo jedan od vodećih Indijskih hirurga, prvi put stala na svoje nove noge.

U SUBOTICI SPASENO 18 PASA – Aktivisti pratili i zaustavili kamion „Čede Šintera“

bravo roki bravo ljudi

Avionom je prebačena u Veliku Britaniju gde su je dočekali u novom domu. „Roki je neverovatno hrabar pas. Čak i posle strašne nesreće i pošto je izgubila dve noge pokazala je fantastičnu snagu i volju za životom“ – izjavio je jedan član organizacije People for Animals India.

Izvor: eklass.live

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstU SUBOTICI SPASENO 18 PASA – Aktivisti pratili i zaustavili kamion „Čede Šintera“
Sledeći tekstMOLIM VAS, PRESTANITE DA JE HRANITE!!!– Apel jedne vlasnice mačke

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime