Naslovna VESTI PSI U SUBOTICI SPASENO 18 PASA – Aktivisti pratili i zaustavili kamion „Čede...

U SUBOTICI SPASENO 18 PASA – Aktivisti pratili i zaustavili kamion „Čede Šintera“

1
u subotici spaseno 18 pasa

Kako prenosi portal subotica.com, na društvenim mrežama su se juče pojavile stravične slike i snimci kamiona punog izmučenih pasa. Jezive scene su najblaže rečeno šokirale Subotičane.

Na snimcima se vidi pas koji je zakačen za zadnji deo kamiona a koji sve vreme krvari! Aktivisti udruženja za zaštitu životinja iz subotice su se veoma brzo organizovali, locirali kamion, pratili ga i najzad presreli. U kamionu se navodno nalazilo desetak izmučenih pasa.

u subotici spaseno 18 pasa

SUBOTICA: Uhapšen D.L. (18) koji je svog psa, staforda, puštao na lutalice u gradu!

Prema informacijama aktivista, kamion je nastavio put ka napuštenom salašu u Tavakutu. Pozvana je policija koja je obavila uviđaj. Sve do jedan čas posle ponoći volonterke su sa građanima pomagali psima. „Na „salašu smrti“ Čeda Šinter je doselio pse da ih izgladnjuje, muči i tuče. Psi nisu imali ni vode. Izgladnjivani su skoro do smrti“ – kažu volonteri Subotičkih šapica.

u subotici spaseno 18 pasa

MONSTRUM – Pse dresirao za borbe sa DIVLJIM ŽIVOTINJAMA

Takođe naglašavaju da je policija obavila uviđaj i da se danas očekuje izricanje „hitne mere“ oduzimanja pasa kako bi bili smešteni u gradsko prihvatilište. U objavama aktivista „Anime“ na salašu je pronađeno 18, uglavnom rasnih pasa. Među njima su i kangali, kane korso i malinoe.

u subotici spaseno 18 pasa

„Psi su u jako lošem stanju, bez vode i hrane, mršavi, vidno istraumirani, ubijeni u pojam.“ – dodaju u Animi. Iako je policija obavila svoj deo posla oni nemaju mogućnost da odmah oduzmu namučene pse. Takva akcija je u nadležnosti veterinarske inspekcije koja nije izašla na teren. „Anima“ je podnela prijavu veterinarskoj inspekciji u Subotici, Ministarstvu poljoprivrede u Beogradu, Osnovnom javnom tužilaštvu. Ukoliko svi urade posao iz svojih nadležnosti Čeda bi trebalo da bude procesuiran za krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja iz člana 269. Krivičnog Zakona.

Izvor: subotica.com  Foto: subotica.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNESTAO U SNEŽNOJ MEĆAVI – Potraga trajala 3 dana
Sledeći tekstBRAVO ROKI – BRAVO LJUDI!!! Prohodao pas kome su amputirane prednje noge

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime