Naslovna VESTI PSI SPAS ZA NAŠE LJUBIMCE: Osmislili kućicu koja štiti od buke izazvane vatrometom...

SPAS ZA NAŠE LJUBIMCE: Osmislili kućicu koja štiti od buke izazvane vatrometom i petardama!

0
buke izazvane vatrometom petface

Petarde, osim što narušavaju javni red i mir, kao i bezbednost građana, mogu ozbiljno ugroziti i zdravlje, naročito najmlađih koji se njima igraju. Ove opasne igračke mogu da izazovu opekotine, oštećenja sluha i oka, pa čak i amputiranje dela šake. I nije mit, jer svake godine, nažalost neko od istih nastrada! Ljudi, ali i životinje!

NE BACAJTE PETARDE, BACAJTE KOBASICE: Kampanja koja se širi Internetom!

Ceo mesec decembar posvetili smo apelima da se prestane sa upotrebom pirotehničkih sredstava, da se stane na put ovim opasnim igračkama koje očigledno nikome ne donose radosti. Sa druge strane, takođe, istražujemo na koje načine možemo pomoći našim kućnim ljubimcima da prežive ovo “ratno ludilo”, dok se – nadamo se – i zakonski ne zabrane vatrometi i petarde!

buke izazvane vatrometom petface

S tim u vezi, kompanija Ford osmilila je kućicu za pse koja će ih zaštititi od buke vatrometa. Koristeći tehnologiju koja se ugrađuje u slušalice ili u automobile kako bi putnike zaštitili od spoljašnje buke, Ford je izradio kućicu za pse, kako bi svi uživali u NOVOGODIŠNJOJ NOĆI!

Bora Čorba poručuje: Ne budite retardi, MANITE SE PETARDI! (VIDEO)

Ford je, istražujući detalje na ovu tmeu, došao do zaključka da otprilike 45 odsto pasa pokazuje znakove straha kad čuju buku vatrometa i osmislili kućicu okja bi mogla da bude njihov spas!

U videu su i pojansili kako kućica funkcioniše – jednom kada mikrofon u kućici prepozna zvuk vatrometa, ugrađeni audio-sistem emituje frekvencije kojima poništava tu buku ili je dramatično smanjuje. Iz Forda ističu da se trenutno radi samo o konceptu, ali se nadaju da će njihova ideja ubrzo ugledati svetslost dana!

I mi se nadamo, iako smo nažalost sigurno da će za naše podneblje finansijski biti nedostupna, mada.. Ko zna! Hajde prvo da je realizuju, pa ćemo je nadamo se i mi jednog dana dobiti za naše kućne ljubimce!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPas presedeo ceo ciklus pranja svog plišanog mede, a onda SANJAO NOĆNU MORU! (VIDEO)
Sledeći tekstZAGREB ODLUČIO: Potpisana odluka o obaveznoj sterilizaciji pasa i mačaka!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime