Naslovna VESTI PSI ČIVAVA – PAS HEROJ 2020. GODINE

ČIVAVA – PAS HEROJ 2020. GODINE

0

Hrabar, nesebičan i saosećajan, su neke od reči koje se pripisuju junacima i sve one tačno opisuju Mekkenzij, malu čivavu koja je ovogodišnji Američki pas heroj. Mekkenzi je ovu titulu potpuno zaslužila, a evo i zašto.

Mekenzi je rođena sa urođenom manom – rasepljenim nepcem. Nije mogla samostalno da jede i pije vodu prvih godinu dana svog života. Borila se čestim aspiracionim upalama pluća koje su je dovodile na ivicu smrti. Svaki put je istrajavala i postala je inspiracija mnogim drugim četvoronožnim prijateljima i vlasnicima sa sličnim problemima.

Pošto je podvrgnuta operaciji kojom je omogućeno da samostalno jede i pije, Mekkenzi je nastavila da se brine o drugim psima kojima je bila potrebna pomoć. Postala je spasilački pas i poslednjih sedam godina se posvetila drugim životinjama sa urođenim manama u Mia Fondaciji u Njujorku.

SLAMA SRCE: Našli su je ostavljenu sa porukom zakačenom za ogrlicu

Kao savršena medicinska sestra čistila je, tešila i mazila svoje četvoronožne drugare. Učila ih je kako da se druže, igraju i lepo ponašaju. Povezivala je druge spašene životinje bez obzira na vrstu. Brinula se o mačkama, kozama i pticama, a učestvovala je u brojnim akcijama i programima posvećenim deci. Pomagala je kad god je bilo potrebno prevazići problem u fizičkim razlikama.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Mekenzi je izgubila sposobnost da laje ali se njena poruka ljubavi i dobrote čula jasno i glasno. Američka nagrada za pse heroje pokrenuta je u čast snažnih odnosa između ljudi i pasa i neverovatnih herojskih dela koja čine obični psi. Mekenzijeva nepokolebljiva predanost i ogromno srce doneli su joj ovogodišnju nagradu organizacije American Humane.

AKCIJE UDRUŽENJA ZELENA ŠAPA IZ ZRENJANINA: Zeleni superheroj za pomoć nepuštenim životinjama

Svake godine, objavljuju se priče o junačkim delima pasa kako bi inspirisale i ljude ali i njihove četvoronožne prijatelje. U finalu se nađe sedam pasa – pobednika u različitim kategorija. Mekenzi je ove godine proglašena za najhrabrijeg među onima koji su na različite načine pokazali svoja neverovatna herojstva. Bez obzira na to što postoji jedan pobednik, sigurno je da su svi oni pobednici. Kao i svi drugi psi na svetu, ako ni zbog čega drugog, onda zbog toga jer čine ovaj naš svet boljim mestom.

Izvor: Go travel blogger Fotografije: American Humane

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKAKAV PAR AVANTURISTA – Pas i mačka planinari
Sledeći tekstDevojka požurila DA SPASI DALMATINCA, a onda ugledala OVO

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime