Naslovna VESTI PSI VRŠAC: “Za mesec i po dana, 40 pasa je uginulo ili je...

VRŠAC: “Za mesec i po dana, 40 pasa je uginulo ili je POJEDENO”!

2
VRŠAC petface

Psi jedu jedni druge, ne dobijaju dovoljno hrane, situacija je jeziva. Ovako stanje u azilu „Drugi oktobar“ u Vršcu opisuje radnica Snežana Mikulić. Ona više, kako nam kaže, nije mogla da ćuti pa je u saradnji sa pokretom “Levijatan” podnela krivičnu prijavu protiv nadležnih u preduzeću u kom radi!

– Hvala Vam na podršci. Mogu samo da na sve ovo dodam da nijedna lokalni medij nije bio zainteresovan za priču, nijednu reč nisu objavili. Sutra ću poslati i dopunu krivične prijave i protiv JKP i protiv veterinarske inspekcije, kaže za naš portal Snežana.

VRŠAC petface

Ona je putem svog Facebook profila pozvala sve kolege i veterinare da joj se pridruže i pruže podršku, da potvrde u kakvom stanju se nalaze psi koji tamo – preživljavaju!

SKANDAL U VRŠCU: Zgrnuli milione na azilu za napuštene životinje!

– Pozvala bih svoje kolege da mi se pridruže, da potvrde ovo što sam objavila, oni znaju da ne lažem. Pozvala bih veterinare koji su radili i još uvek rade u azilu da isto potvrde. Pozovite ih i vi, možda nekome proradi savest, kaže Snežana!

VRŠAC petface

Naime, slike pasa u užasnom stanju, preplavile su Internet ovih dana. Psi su izgladnjivani, hrana im je skoro pa potpuno uskraćena, pa su psi jeli sami sebe!! Gospođa Snežana, koja godinama radi u pomenutom azilu, više nije mogla da ćuti, te je javnost upoznala sa stanjem u kom se nesrećni psi tamo nalaze!

– Zahtevamo da se svi odgovorni kazne i da mediji prenesu ovaj horor u izvornom izdanju. Nemojte nas terati da mi sprovodimo pravdu – sprovodite zakon, rekli su iz „Levijatan“-a koji je dao podršku gospođi Snežani!

VRŠAC petface

Iz prepiske sa Acom iz azila,  koju je priložila kao dokaz, Snežana je saznala da psi gotovo i da ne dobijaju hranu, tačnije da dobijaju „300 g po psu dnevno“. Uslovi u kojima psi žive su nehumani, a za mesec i po dana čak 40 pasa je uginulo ili je pojedeno!

– Psi jedu jedni druge, ne dobijaju dovoljno hrane, situacija je jeziva, tvrdi Snežana Mikulić, radnica azila za pse u Vršcu.

SLUČAJ KOJI POTRESA SRBIJU: Pas u Nišu ŽIV vezan za noge i bačen u šath dubine 4 metra!

Kako je navela u prijavi, u proteklih godinu dana od 500 pasa, koliko ih je bilo, trenutno ih ima samo 330, što je produkt izgladnjivanja, loših uslova, malog prostora za previše pasa, dok ima i onih koji su na sreću udomljeni.

– Zaticala sam jezive scene, nailazila sam na lešine, bila sam vezana za te pse. Čak sam 20 pasa lično udomila. Radila sam najprljavije poslove, čistila sam i sklanjala tela plačući. Kreneš da ih hraniš, zatekneš jednog prosutih creva, drugog kako ga jede. Jezivo, rekla je Snežana a prenosi „Kurir“.

VRŠAC petface

Azil za pse u Vršcu je opštinski, ali je dat na upravljanje JKP „Drugi oktobar“. Za „Kurir“ je govorio i direktor JKP „Drugi oktobar“, Nebojša Perić.

– Trenutno stanje u azilu nije ni približno tako, ali za ovo neko mora snositi odgovornost, bez obzira na to kad su slike nastale. Postoje ozbiljne indicije da su nastale znatno pre mog dolaska u firmu, kao i da neke nisu napravljene u azilu. Bez obzira na to, krivci se moraju pronaći. Sve okolnosti moraju biti pažljivo ispitane i svi odgovorni za ovaj skandal moraju snositi posledice, navodi Perić.

Redakcija Petface-a je uputla i mail na zvaničnu adresu JKP „Drugi oktobar“, ali do zaključenja ove vesti nismo dobili odgovor. Pratićemo priču naravno do samog kraja,…

PS. Fotografije su toliko uznemirijuće da nismo mogli ni da ih objavimo. U sve što je gospođa Snežana iznela možete se uveriti na njenom PROFILU ili na stranici Pokret “Levijatan” – STOP nasilju nad životinjama, koji su objavili sve fotografije!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstTajlandski mačor Kijano pobednik velike revije mačaka
Sledeći tekstDOKAZANO: JEDAN PAS, A BESKONAČNE BENEFITI!

2 KOMENTARA

 1. Užas! Pretužno…razočaravajuće…
  Ovo je poraz ljudske vrste…
  Sramota me je što pripadam najokrutnijoj vrsti.
  Od životinja bismo se trebali učiti ljubavi ,plemenitosti …
  Davno sam čula za ovaj horor u Vršač. azilu. Razbolela sam se od stresa i tuge.
  Kako nadležni mogu mirno živeti , izgladnjivanjem i ubijanjem ovih plemenitih bića!????

 2. I ja sam za vas tako da slobodno racunajte na mene.Mada sam iz Aleksinca mislim da su u Vrscu u azilu preterali i treba se kazniti

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime