Naslovna VESTI PSI ANIN APEL: Pomozite nam da nađemo Cmoki, psa sa “šarenim” očima!

ANIN APEL: Pomozite nam da nađemo Cmoki, psa sa “šarenim” očima!

0
Cmoki Petface
Ovo je Cmoki, nestali pas sa najlepšim "šarenim" očima.

Cmoki: U redakciju Petface-a stigla nam je molba jedne čitateljke, koja nas je dirnula na više nivoa. Ona je Ana Sivački i sa svojom pričom, vratila se godinu dana unazad:

Prošle godine smo moja bolja polovina i ja spasili jednu njušku sa ulice u Beogradu i nazvali smo je Smoki. Odveli smo je na selo gde je imala i kuću i dvorište na raspolaganju i pet-šest drugara za igru, što mačaka, što pasa. Veterinarka nam je rekla da pas ima oko 7 meseci i da bi bilo dobro da je pustimo da ima teranje, pa da je sterilišemo. Kako to već biva, ostala je skotna i na svet je donela 7 divnih i prilično različitih repića. Kada su napunili skoro mesec dana, Smoki su udarila kola, a epilog nesreće je prelom pršljenova, karlice, butne kosti. Zadnje noge su joj bile potpuno oduzete, bez ikakvog osećaja. Doveli smo je u Beograd i borili smo se za nju. Operacija je dobro prošla i polako joj se vraćao osećaj duž kičme, ali onda su krenule komplikacije i izdržala je još punih mesec dana.

Cmoki petface
Smoki kada je udomljena

Pročitajte još: POTRAGA ZA BAKOM: Nakon šest meseci od nestanka, porodica i dalje neumorno traga za voljenim psom!

Iako su bili svesni da su dali sve od sebe, Ani i njenom momku Mladenu, bilo je veoma teško da preguraju gubitak psa. Utehu su im pružali Smokinih sedam mališana. Nakon izvesnog perioda, odlučili su da dva šteneta zadrže, a da ostatak udome kod familije i prijatelja. Nastavak priče se upravo i odnosi na jedno od udomljenih štenaca – ženkice Cmoki. Ana priču nastavlja u dahu:

Cmoki je otišla da pravi društvo pekaru Aci u selu Žitni potok na jugu Srbije, koje se nalazi blizu Prokuplja, Leskovca i Bojnika. Tamo je mala Cmoki imala svoju sopstvenu kuću u dvorištu pekare, tj. šupicu u kojoj je spavala preko noći i veliko dvorište u kojem je bila preko dana, a ponekad je i “pomagala” u pekari. 😀 Zbog toga što je bila mali čupavi zvrk, veoma nalik terijeru s jednim smeđim, a drugim sivkasto-plavskasto-smeđim okom, svi su hteli da vide kakav je to čudan pas različite boje očiju. A onda je, jedne noći u oktobru, neko došao i ukrao je. Otvorio je vrata šupe u kojoj je spavala, uzeo je, uredno zatvorio vrata i otišao.

Pročitajte još: APEL TIJANE IZ BEOGRADA: Pomozimo Klempi!!

Nestanak Smokine naslednice Ana i Mladen su veoma teško podneli i daju sve od sebe da pronađu malenu Cmoki. Ana nas je zamolila da njenu priču objavimo, prvenstveno zbog pronalaska malog psa, ali i da bi se skrenula pažnja društva na fenomen krađe i preprodaje pasa:

Pretpostavljamo da je prodata nekom lovcu, jer je takvih slučajeva bilo mnogo u tom kraju, ali niko ništa ne zna u celom selu ili ne želi da kaže. Molimo vas da pomognete i nama i eventualno prevarenom lovcu makar i deljenjem ove objave kod prijatelja koji su iz okoline Prokuplja, Bojnika ili Leskovca – nama je ravnopravni član porodice i uspomena na psa bez kojeg smo ostali pre pet meseci. Na sajtu na kome smo objavili da je nestala, povećava se samo broj dana od kada je nema, a broj deljenja i lajkova se ne menja. Iako nam je u životima bila kratko, ona i njena braća i sestre su sve što imamo od naše Smoki.

Cmoki Petface
Ovo je Cmoki, nestali pas sa najlepšim “šarenim” očima.

Ana je svoju molbu završila apelom u kome zamolila naše čitaoce da ovaj tekst podele, kako bi priča došla i do nekoga ko je video psa sa “šarenim” očima. Ona je dodala još i da će nalazač ili osoba koja je odvede do nestalog psa, biti nagrađen.

Mi se Aninom apelu pridružujemo i molimo se da će Cmoki uskoro ponovo biti tamo gde pripada-u okviru svoje porodice.

Ukoliko imate bilo kakve infomacije o ovom psu, kontaktirajte Anu Sivački na njenoj Facebook stranici.

 Ovo je GALERIJA mališana o kojima Ana brine sa Mladenom i njihovim porodicama:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDa li i ljubimcima slabi vid sa godinama?
Sledeći tekst„Bačen otrov u Starom gradu. Vlasnici čuvajte pse“!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime