Naslovna VESTI PSI DA PLAČEŠ OD MUKE – Oslobođena je sopstvenog „oklopa“.

DA PLAČEŠ OD MUKE – Oslobođena je sopstvenog „oklopa“.

0
Oslobođena sopstvenog oklopa

Svako spasavanje donosi radost, ali ponekad ono što se otkrije posle ukazane pomoći slomi srce… Dođe ti da plačeš od muke jer ne znaš šta je gore – stanje u kojem je ova kujica bila ili stanje koje se otkrilo pošto se video užas posle oslobađanja iz oklopa sopstvenog krzna.

Oslobođena sopstvenog oklopa

Pre dva dana je na Facebook stranici Subotičke njuškice objavljeno da je nedavno spašena kujica ošišana i okupana. Ošišana je blaga reč za postupak koji su spasioci morali da urade. Fotografija pre spasavanja govori o užasu koji je trpela.

Oslobođena sopstvenog oklopa

Pročitajte i ovo: OD SREĆE DO LANCA – O njemu nema ko da brine!

Njeno krzno se pretvorilo u tvrdi oklop koji joj je onemogućavao kretanje i otežavao vid. U ućebanoj dlaci između prstiju na šapama su se nalazili kamenčići koji su joj nanosili bol prilikom hodanja. Nesrećna kujica je sama pokušavala da se oslobodi ućebane dlake, grizla se, češala ali sve je bilo bezuspešno. Koliko dugo je trpela ove muke samo se pretpostvlja ali sigurno se radi o mesecima.

Oslobođena sopstvenog oklopa

Kada je skinuto prljavo i ulepljeno krzno otkrila se još strašnija slika. Koža jo je bila puna rana, isušena, na najmanji dodir je pucala i otvarale su se nove rane. Neke rane su bile toliko duboke da se naziru kosti! Zubi ove nesrećne životinje su bili u očajnom stanju. Gotovo svi zahvaćeni karijesom, gotovo truli što je izaziva stravičan bol. Nije mogla da jede ništa čvrsto. Oči su bile upaljene od neke teške infekcije.

Pročitajte i ovo: VELIKA LEKCIJA o LJUBAVI PREMA BLIŽNJEM!

Oslobođena sopstvenog oklopa

Trenutno se nalazi na oporavku u kući jedne volonterke a potom će biti odneta na detaljni pregled kod veterinara. Subotičke njuškice su u velikim dugovima kod veterinara pa mole sve ljude dobre volje da pošalju novčanu pomoć kako bi ova kujica mogla da dobije potrebnu pomoć.

Oslobođena sopstvenog oklopa

Tekući račun 285-2235090000016-91 RSD

Udruženje Subotičke njuškice

PayPal: subotickenjuskice@gmail.com

Devizni račun: 285-2231209899874-11

SWIFT: SABRRSBG

IBAN: RS35285223120989987411

Izvor: Facebook Subotičke njuškice

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOD SREĆE DO LANCA – O njemu nema ko da brine!
Sledeći tekstVATROGASCI SU BILI POSLEDNJA ŠANSA – Pas čekao spas na ostrvu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime