Naslovna VESTI I Darko Rundek rekao NE uzgoju činčila zarad krzna!

I Darko Rundek rekao NE uzgoju činčila zarad krzna!

1
Darko Rundek petface

Darko Rundek, nakon Gorana Višnjića, Vanne, Ivice Kostelić, Luke Nižetić i Ive Šulentić, podržao je kampanju i ideju hrvatskih aktivista protiv uzgoja činčila zarad krzna!

Kako smo nedavno pisali, kampanja „Činčile su zakon“ ugledala svetlost dana na plakatima širom Hrvatske, u aprilu ove godine. Priključile su joj se brojne poznate ličnosti, takozvani ambasadori koji putem video poruka šalju istu poruku.

Pročitajte još:
Pevačica Vanna i poznati u kampanji „Činčile su zakon“!

Danas su joj se priključili i poznati hrvatski muzičar, pesnik, reditelj i glumac, jedan od osnivača jugoslovenske grupe „Haustor“, Darko Rundek.

Darko Rundek petface

– Mogućnost ukidanja zabrane uzgoja životinja za krzno zgrozila je hrvatsku kulturnu i akademsku zajednicu. Hrvatski intelektualci pridružili su se veterinarima u podršci postojećoj zakonskoj odredbi koja štiti činčile od uzgoja i ubijanja radi krzna. Pritom ističu etičku neprihvatljivost korištenja životinja za proizvodnju krzna, naveli su u saopštenju iz hrvatskog Udruženja Prijatelji životinja.

Pročitajte još:
Boris Novković u kampanji: „I malo krzna jednako boli“ – za Hrvatsku bez krzna!

Jasnim stavovima, svi oni se nadaju da će od 1. januara 2017. godine stupiti na snagu POTPUNA ZABRANA uzgoja svih životinja zarad krzna!

– Ponosan sam što je Hrvatska donijela zakon o zabrani uzgoja životinja zbog krzna i ne vidim nikakav razlog da se iz tog zakona izuzmu činčile, istakao je Rundek.

Više informacija i mišljenja o uzgoju za krzno mogu se pročitati na www.prijatelji-zivotinja.hr, gde se potpisuje i peticija za bolji Zakon o zaštiti životinja.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstTaste of the Wild je savršen izbor za pse malih rasa zbog specifičnih zahteva koje oni imaju u ishrani!
Sledeći tekstPo preporuci svog veterinara vlasnici su psa odveli na eutanaziju, a onda se desilo čudo!

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime