Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Taste of the Wild je savršen izbor za pse malih rasa zbog...

Taste of the Wild je savršen izbor za pse malih rasa zbog specifičnih zahteva koje oni imaju u ishrani!

0
ishrana malih rasa petface

ishrana malih rasa: Pripadnici malih rasa posebni su po mnogo čemu, a između ostalog i po specifičnim potrebama u ishrani. Zbog čega je to tako, objašnjavamo u tekstu koji sledi..
Ono što je interesantno kada je u pitanju ishrana pasa malih rasa je da je njima potreban veći broj kalorija po kilogramu telesne mase od pripadnika ostalih rasa. Objašnjenje ove, na prvi mah, neobične tvrdnje leži u tome što oni imaju brži metabolizam, kao i veću potrošnju kalorija u odnosu na velike rase. Da bi ovi psi konzumirali hranu u skladu sa njihovim zahtevima u ishrani, hrana za male rase treba da bude bogatija mastima i proteinima, kao i hranljivim materijama koje će doprineti njihovom optimalnom zdravlju.

Pročitajte još: UKUS DIVLJINE ZA VAŠE PSE: Taste of the Wild sa pečenom srnetinom i bizonom!

Takođe, kada su u pitanju psi manjih veličina, potrebno je prilagoditi veličinu granula njihovim malim ustima kako bi im omogućila žvakanje  i podržala oralno zdravlje. Formula za zdravlje creva, koja se može naći u kompletnoj gotovoj hrani za male rase, sadrži specijalnu mešavinu dijetalnih vlakana I probiotika koji stimulišu razvoj “ dobrih “ bakterija u crevima.

ishrana malih rasa petface

Još jedna specifičnost malih i patuljastih rasa odnosi se na njihov životni vek. Naime, poznato je da ovi psi žive duže u odnosu da veće rase. To znači da se u njihovom organizmu tokom tog dužeg perioda nakuplja veća količina štetnih materija. Kod njih često dolazi do stvaranja odkisdativnog stresa kao posledice delovanja slobodnih radikala. To je stanje koje se dešava kada u telu ljubimca dođe do prekomerne proizvodnje slobodnih radikala ili kada opadne mogućnost organizma da se brani od ovih štetnih molekula. Stoga, njihovu ishranu je potrebno obogatiti antioksidantima kako bi se u organizmu postigao balans i kako bi se umanjilo ovo štetno biološko stanje.

Pročitajte još: TASTE OF THE WILD: Kombinacija mesa divljih ptica namenjena je ukusu i najprobirljivijih pasa!

Hrana koja je u potpunosti prilagođena ovim nutricionističkim zahtevima pasa malih rasa je linija “Appalachian Valley“. U pitanju je kombinacija mesa divljači i leblebija. Meso divljači je savršen masti i proteina koji su potrebni zbog većih kalorijskih zahteva o kojima smo govorili. Sjajan izvor antioksidanata koji organizmu pomažu da se izbori sa antioskiadatvnim stresom potiču iz maline, borovnice i juke. Pored toga, ova hrana sadrži i koren cikorije koji ima veliku ulogu u radu digestivnog trakta. Pored toga, cikorija sadrži koji inulin koji je značajan i za kosti, zatim u smanjenju rizika od ateroskleroze i snižavanju nivoa uree i mokraćne kiseline u urinu.

ishrana malih rasa taste of the wild

Linija “Appalachian Valley” savršen je izbor za vaše male i nestašne četvoronožne prijatelje.

Prethodni tekstPRIČA ULIČNOG PSA IZ VRANJA: „Ja nemam ime i stalno me vuku kleštima“!
Sledeći tekstI Darko Rundek rekao NE uzgoju činčila zarad krzna!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime