Naslovna VESTI PSI Po preporuci svog veterinara vlasnici su psa odveli na eutanaziju, a onda...

Po preporuci svog veterinara vlasnici su psa odveli na eutanaziju, a onda se desilo čudo!

0
eutanaziju petface

eutanaziju:Jedna porodica iz Portlanda u državi Oregon imala je mnogo sreće. Naime, njihov pas je bio na korak od eutanazije kada su naišli na jedan par – stažistu veterine i studenta veterine. Iako se nalaze na početku profesionalne karijere, oni su uspeli da mu spasu život.

Pročitajte još: JOVANA (17): Veterinar mi je rekao da ga uspavam, a on mi je pogledom rekao „SPASI ME, MOLIM TE“!

Bračni par Meteni sa svojom kćerkom Felin Fejt suočio se sa tužnom istinom. Posle deset divnih godina provedeniih sa voljenim ljubimcem, bili su na korak da ga izgube. Naime, njihov pas je počeo da pokazuje simptome paralize i nijednu aktivnost nije mogao da obavlja normalno. Preporuka njihovog porodičnog veterinara bila je da Oliju dva puta isprazne bešiku u toku dana u nadi da će mu se stanje popraviti. To se nažalost nije dogodilo. Lekar je dalje naložio da ukoliko ova mera ne urodi plodom, da je sledeći korak eutanazija.

Pročitajte još: Pas Šavi prešla 300 kilometara kako bi pronašla Ninu, veterinarku koja mu je spasila život!

eutanaziju petfaceNakon toga, Metenijevi su svog šetlandskog ovčara odveli u DoveLewis Animal Hospital, gde su nameravali da psa eutanaziraju. Tamo su Olija primili stažista veterine doktor Adam Stoun i  studentkinja veterine Nina Golden. Ovaj dvojac je pripremao psa za eutanaziju i vršili su poslednji pregled njegovog zdravstvenog stanja. I upravo dok su se bavili tom poslednjom pretragom, desilo se nešto neverovatno – studentkinja Nina Golden otkrila je krpelja na Olijevom vratu. Njen budući kolega, doktor Stoun na osnovu svog znanja znao je da krpelji mogu izazvati paralizu, i posumnjao da se to desilo i Oliju. On je odmah odustao od eutanazije i počeo je da pomno istražuje ceo slučaj. Konsultovao se sa iskusnijim kolegama:

Iskreno, ovo je prvi put da u svojoj karijeri vidim paralizu koja je izazvana krpeljom. To je jedna od stvari koju učite u školi i mislite da vam nikada neće zatrebati, rekao je doktor Stoun.

Pročitajte još: Veterinar je smirio preplašenog psa, tako što je ušao u njegov boks i podelio obrok sa njim!

eutanaziju petfacePorodica je odmah obaveštena o preokretu koji se desio u slučaju njihovog ljubimca. Potanko im je objašnjeno da bi krpelj mogao biti uzrok paralize i da je potrebno nekoliko dana da oni saznaju da li je ovaj parazit kriv za stanje u kome se našao njihov pas. Oliju je bilo potrebno samo 10 sati da dođe do poboljšanja. Za ovo kratko vreme, ovaj šetlendski ovčar je ponovo postao normalan i razigran pas:

Mi smo prognozirali da ukoliko je krpelj izazivač paralize, da će Oliju biti potrebno 3 dana da se vrati u pređašnje stanje. Kada su nas vlasnici pozvali posle nekoliko sati, našoj sreći nije bilo kraja. Ovo je prvi slučaj paralize izazvane krpeljom u našim karijerama, i mnogo nam je drago ida smo bili u mogućnosti da pomognemo, rekla je veterinarka koja se kasnije uključila u ovaj slučaj.

Pročitajte još: HVALA TI: Veterinar teši operisanog psa, tako što ga drži u naručju i pevuši mu! (VIDEO)

Dakle, Oli je bio na korak od eutanazije, a zahvaljujući stručnosti stažiste i studentkinje ne samo da je živ, nego je razigran i pun energije.

KAKVA PRIČA!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstI Darko Rundek rekao NE uzgoju činčila zarad krzna!
Sledeći tekstBRAVO BEOGRAĐANI: Pokrenuta prva banka hrane za napuštene pse!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime