Naslovna VESTI PSI Kako pripremiti psa na dolazak bebe?

Kako pripremiti psa na dolazak bebe?

0
dolazak bebe petface

dolazak bebe: Imate psa, a saznali ste da ste u drugom stanju! Nema lepšeg osećaja za Vas, Vašeg partnera, ali ni za Vašeg psa ukoliko ga na vreme pripremite 😉

Možda ćete biti u dilemi šta da radite i na koji način da “saopštite” psu novonastalu situaciju. Bez brige, iako će Vaš pas vrlo verovatno i sam osetiti uzbuđenje dolaskom novog člana, ne bi bilo loše da i njega lepo upoznate sa bebicom!

Pročitajte još:
DA LI STE ZNALI: Mačke menjaju boju očiju!

dolazak bebe petface

Obzirom da je normalno da ćete početi da vodite malo drugačiji način života, bitno je da i psa naučite istoj promeni! Nekoliko dana pre dolaska bebe u dom, počnite da ga navikavate na novu rutinu.

Samo zato što čekate bebu, ne znači da neke stvari MORATE skroz da promenite! Ono u čemu ste uživali sa svojim psom, možete da nastavite da primenjujete! Ovde pre svega mslimo na igre koje ste igrali zajedno, osvežavajuće šetnje, maženje,..

Pročitajte još:
Ako imate mačku koja vas nemirno budi u toku noći – ovo je tekst za vas!

Pre dolaska bebe na svet morate psa upoznati sa mirisima i zvukovima koji ga očekuju. Dajte psu da onjuši neki bebin predmet benkicu, kapicu,.. Dok ih njuši, pohvalite ga nežnim rečima kako bi razvio pozitivne osećaje povezane sa bebom.

dolazak bebe petface

Nemojte se bojati da psi borave u istom prostoru gde i beba. Za početak, dok se ne upoznaju, držite ljubimca na kratkom povocu dok polako onjuši novog člana Vaše porodice!

Kasnije, kada postanu najbolji prijatelji, uživaćete u njihovoj ljubavi!

Uostalom, naučno je dokazano da su deca koja su odrasla pored psa mnogo zdravija u kasnijem životu. Takođe, dokazano je i da su psi sjajne dadilje, tako da nema nijednog razloga da ove novosti podelite i sa svojim četvoronožnim članom! 😉

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekst5 razloga zbog kojih treba UDOMITI LJUBIMCA!
Sledeći tekstTASTE OF THE WILD: 10 zapovesti kada je u pitanju pravilna ishrana pasa!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime