Naslovna VESTI PSI Herbi je rođen sa moždanim problemima, a njegova želja za životom jača...

Herbi je rođen sa moždanim problemima, a njegova želja za životom jača je svega!

0
Herbi petface

Herbi je imao samo 6 nedelja kada je u plastičnoj kutiji stigao u jedno prihvatilište. Njegov život od prvog trenutka bio je ispunjen iskušenjima, ali to ga nije sprečilo da ih on sve savlada i da bude jedan srećan pas.

Pročitajte još: Zbog sindroma sa kojim je rođeno ovo štene mastifa uzgajivač je hteo da ga uspava, ali mu je Dženi spasila život!

Herbi petfaceHerbi je štene francuskog budloga, rođeno sa Hidrocefalusom, koji podrazumeva nakupljanje tečnosti unutar komora mozga. Simptomi po kojima se ovo stanje prepoznaje su epilpetički napadi, smetnje sa vidom, mentalne promene. Kada je Herbijev odgajivač ustanovio da je buldog rođen sa zdravstvenim problemima, ostavio ga je u jednom prihvatilištu. Kada je stigao, on je ležao po strani, bez snage da se pomeri. Koliko je njegovo stanje bilo ozbiljno, govori i podatak da on čak nije mogao ni da pogidne svoju malenu glavu, zbog problema sa ravnotežom koje je izazvalo nakupljanje tečnosti u moždanim komorama.Herbi petface

Pročitajte još: Štene je ostalo bez majke, a onda ga je usvojila jedna mačija porodica!

Ipak, uprkos lošem stanju u kome se nalazio, ovaj mališan je uspeo da očara osoblje prihvatilišta u koje je doveden. Kako sami svedoče, bilo je nečega posebnog u sjaju njegovih okica. Odmah po dolasku, on je upućen kod neurologa na detaljne preglede. U međuvremenu mu je prepisana terapija, koja je imala za cilj da smanji pojavu tečnosti. Neurolog da je uputio na fizikalnu terapju, uz pomoć koje je trebalo da stekne snagu u svojim nedovoljno razvijenim nogicama. Sve nade su položene u to da zahvaljujući ovoj terapiji, mališan stekne šansu da mu do 6. meseca mozak funkcioniše normalno.

Pročitajte još: Štene koje je ostavljeno u kesi da umre, konačno je našlo svoj dom!

Herbi petfacePostoje ljudi koji su su predlagali da Herbi bude eutanaziran. Ipak, žena koja se najviše brinula o ovom neodoljivom francuskom budlogu, rekla je:

-Kao spasilac, verujem da svakom psu treba pružiti šansu. Sve dok oni pokazuju želju za životom i snagu da se bore, ja se borim zajedno sa njima. Herbi je toliko sladak i nestašan mališa. On je pre svega normalno i razigrano štene, sa nesvakidašnjim zdravstvenim problemom. On jača iz dana u dan i mi svim srcem navijamo za njega.

I mi smo svim srcem uz ovog malenog heroja! NAPRED HERBI!!!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSREĆAN KRAJ: Udomljena porodica slepih mačaka koju niko nije želeo!
Sledeći tekstINTERNET HIT: Postavili su kantu sa vodom za napuštene pse, a njihova poruka je nasmejala region!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime