Naslovna VESTI PSI Hrabri pas je navodio vatrogasce kroz kuću u plamenu kako bi spasili...

Hrabri pas je navodio vatrogasce kroz kuću u plamenu kako bi spasili dvoje dece!

0
hrabri pas petface

Kada je izbio požar u jednom porodičnom domu u Longvudu na Floridi za psa po imenu Maks nije bilo dileme šta učiniti. On se uključio u akciju spasavanja, a zahvaljujući njemu vatrogasci stigli do dece koja su bila u kući u plamenu.

Pročitajte još: KAO IZ FILMA: Pas Luna spasila Biljanu od požara u kući!

hrabri pas petfaceU kući u Longvudu 25. aprila je oko pola 12 izbio je požar. U domu se u tom trenutku nalazilo četvoro ukućana. Komšije su razbile stakla, a svojim glasovima su uspeli da navedu dvoje odraslih koji su bez većih problema uspeli da izađu iz kuće u plamenu. Ubrzo su u panici krenuli da se vraćaju po decu. Nakon toga je scenu stupio Maks, hrabri pas.

Komšije su obavile veliki deo posla, a ubrzo su stigli i vatrogasci. Njih je pas rase nemački ovčar navodio do zarobljene dece. U pitanju su bili dvogodišnja devojčica i njen dve godine stariji brat. Vatrogasci su prateći hrabrog psa brzo locirali mališane i izabavili ih iz plamene stihije.

Pročitajte još: FILMSKA PRIČA: Ovaj pas je spasao devojčicu čiju je sobu zahvatio požar!

hrabri pas petfaceDoktorka Kloi Magaldino iz Sanlando Animal Hospital prokomentarisala je Maksov herojski čin sledećim rečima:

Ni najmanje nisam iznenađena Maksovim postupkom. Dotaklo mi je srce kada sam shvatila da bi većina ljubimaca učinila isto za nas. Većina nas je u stanju da kaže: “Moj pas to nikada ne bi učinio” ili “Moj pas je slabić”, ali budite sigurni da bi u devet od deset situacija postupili kao Maks i spasili svoje vlasnike.

Pročitajte još: Psi lavežom probudili porodicu i spasili ih iz kuće u kojoj je izbio požar!

Spašena porodica je u bolnici, a policija i dalje ispituje uzroke požara. Medicinskom tretmanu je izložen i ovaj hrabri pas koji ima opekotine na šapama.

Maks, ti si heroj svih nas!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstAPEL RODITELJIMA: Ne kupujte deci kuniće SAMO ZA Uskrs!
Sledeći tekstE ovako izgleda pseća sreća: Sendi posle 7 meseci ponovo vidi svoju vlasnicu Mariju! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime