Naslovna VESTI PSI Hrabri pas je navodio vatrogasce kroz kuću u plamenu kako bi spasili...

Hrabri pas je navodio vatrogasce kroz kuću u plamenu kako bi spasili dvoje dece!

0
hrabri pas petface

Kada je izbio požar u jednom porodičnom domu u Longvudu na Floridi za psa po imenu Maks nije bilo dileme šta učiniti. On se uključio u akciju spasavanja, a zahvaljujući njemu vatrogasci stigli do dece koja su bila u kući u plamenu.

Pročitajte još: KAO IZ FILMA: Pas Luna spasila Biljanu od požara u kući!

hrabri pas petfaceU kući u Longvudu 25. aprila je oko pola 12 izbio je požar. U domu se u tom trenutku nalazilo četvoro ukućana. Komšije su razbile stakla, a svojim glasovima su uspeli da navedu dvoje odraslih koji su bez većih problema uspeli da izađu iz kuće u plamenu. Ubrzo su u panici krenuli da se vraćaju po decu. Nakon toga je scenu stupio Maks, hrabri pas.

Komšije su obavile veliki deo posla, a ubrzo su stigli i vatrogasci. Njih je pas rase nemački ovčar navodio do zarobljene dece. U pitanju su bili dvogodišnja devojčica i njen dve godine stariji brat. Vatrogasci su prateći hrabrog psa brzo locirali mališane i izabavili ih iz plamene stihije.

Pročitajte još: FILMSKA PRIČA: Ovaj pas je spasao devojčicu čiju je sobu zahvatio požar!

hrabri pas petfaceDoktorka Kloi Magaldino iz Sanlando Animal Hospital prokomentarisala je Maksov herojski čin sledećim rečima:

Ni najmanje nisam iznenađena Maksovim postupkom. Dotaklo mi je srce kada sam shvatila da bi većina ljubimaca učinila isto za nas. Većina nas je u stanju da kaže: “Moj pas to nikada ne bi učinio” ili “Moj pas je slabić”, ali budite sigurni da bi u devet od deset situacija postupili kao Maks i spasili svoje vlasnike.

Pročitajte još: Psi lavežom probudili porodicu i spasili ih iz kuće u kojoj je izbio požar!

Spašena porodica je u bolnici, a policija i dalje ispituje uzroke požara. Medicinskom tretmanu je izložen i ovaj hrabri pas koji ima opekotine na šapama.

Maks, ti si heroj svih nas!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.