Naslovna VESTI PSI FILMSKA PRIČA: Ovaj pas je spasao devojčicu čiju je sobu zahvatio požar!

FILMSKA PRIČA: Ovaj pas je spasao devojčicu čiju je sobu zahvatio požar!

1
požar petface

požar: Koliko puta do sada smo pisali o psima herojima, zahvaljući čijim reakcijama su spašavani stanari čitavih zgrada, porodice, pojedinici , deca. Ovo je još jedna takva priča, a mi naravno nismo odoleli, a da joj ne posvetimo pažnju.

Pročitajte još: PRAVI HEROJ: Pas spasao porodicu od požara, a potom i dobio i nacionalnu nagradu za hrabrost!

Jedna tinejdžerka iz Belfasta, imala je sreće što za ljubimca ima jednog ovakvog požrtvovovanog psa. Naime, kada je vatra buknula iz utičnice, koja se nalazila nadomak kreveta na kome je ona spavala, prvi je odreagovao njen voljeni Gizmo. On je probudio svih osam članova porodice i zahvaljujući upravo njemu, svi su uspeli da iz doma izađu nepovređeni.

Pročitajte još: Beni je spasio svoju porodicu od požara, a oni su ga u 10. godini ostavili u azilu!

Kako se navodi u saopštenjima medija, vatru je izazvao punjač koji je ostao cele noći uključen u utičnicu koja se nalazila pored devojčicinog uzglavlja. U šest ujutru, došlo je do spoja koji je izazvao požar i vatra je ubrzo buknula oko kreveta. Gizmo je počeo mahnito da laje, što je probudilo mališanku i njene ukućane, da se na vreme evakuišu.
Inače, dom je bio obezbeđen požarnim alarmom, koji se uopšte nije oglasio kada je požar izbio:

Jedina stvar koja je uzbunila porodicu bio je njihov pas, koji je lajanjem probudio celu porodicu, rekao je komandir vatrogasne stanice u Belfastu Kevin O’Nil.
Nakon što su se izbavili iz doma u kojem žive, članovi porodice su se smestili u kola, čekajući vatrogasce da ugase požar:

Njihov postupak bih posebno pohvalio, jer to je upravo poruka koju mi pokušavamo da pošaljemo našim sugrađanima. Najbolje je da se sklone na bezbedno i da puste nas da radimo svoj posao. U praksi smo videli da je to jako teško, jer je veliki izazov gledati kako ti dom gori, a ne umešati se, dodao je komandir.

Pročitajte još: HEROJI: Psi lavežom probudili porodicu i spasili ih iz kuće u kojoj je izbio požar!

Devojčica je prošla sa manjom opekotinom, što je zapravo ništa u odnosu na ono što je moglo da se desi da njen pas Gizmo nije odreagovao.

Reči su suvišne, jer smo još jednom imali prilike da potvrdimo ono što je odavno jasno – pas je čovekov najbolji prijatelj.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPrvo groblje za kućne ljubimce IPAK u Novom Sadu?!
Sledeći tekstKAKAV ČOVEK: Ovaj mladić je zaustavio borbu pasa, kako bi spasao jednog od učesnika!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime