Naslovna VESTI ZATVOREN ILEGALNI ZOOLOŠKI VRT: Vlasnik Milan kipi od besa: „Sve je to...

ZATVOREN ILEGALNI ZOOLOŠKI VRT: Vlasnik Milan kipi od besa: „Sve je to mafija“!

0
ilegalni petface

Milan Anić Minja, vlasnik gostionice Anita u Zatonu Obrovačkom u Hrvatskoj, majmune koje je držao na svome posedu vratio je Zoološkom vrtu u Zagrebu, i to prema rešenju Ministarstva poljoprivrede RH, ali zadržao je ostalih 40ak životinja, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, nakon što je utvrdila niz nepravilnosti, veterinarska inspekcija prošle godine zatvorila je improvizovani zoološki vrt u Zatonu Obrovačkom pri ugostiteljskom objektu Anita.

Orangutan u zoo vrtu pušio cigaretu, javnost poludela, a nadležni rekli da „im je žao“!

Nadzorom je utvrđeno kako je vlasnik Milan Anić izlagao životinje, iako nema registrovan zoološki vrt, odnosno nema rešenje o odobrenju za rad niti je upisan u Upisnik zooloških vrtova, što znači da se bavio neregistrovanom delatnošću. Zabranjeno mu je dalje izlaganje životinja, a deo njih određen je za prebacivanje u zagrebački Zoološki vrt.

ilegalni petface

Brojni aktivisti udruženja za zaštitu životinja godinama su upozoravali nadležne da životinje žive u katastrofalnim uslovima. Broj nojeva, magaraca, ptica, majmuna i drugih životinja stalno se povećavao pa je inspekcijski nadzor utvrdio da, osim što Anić nema odobrenje za rad, životinje nemaju ni adekvatne uslove za život.

Kod vlasnika nisu pronađeni nikakvi dokumenti o životinjama koje nisu bile propisno zbrinute te je na kraju zabranjeno njihovo dalje izlaganje ljudima.

Tviter gori: Zoološki vrt izjavio: „Ako su vam dosadili kućni ljubimci, dajte ih našim lavovima“!

Anić kaže kako je majmune vratio Zoološkom vrtu u Zagrebu, ali ostale životinje zadržao je na svom imanju, koje ne smatra zoološkim vrtom.

– To ja držim samo za sebe, meni je to OPG. Oni su te majmune tražili i to je predato u zagrebački Zoološki vrt. Ove druge životinje ostavio sam za sebe, ne kao zoološki vrt, već za sebe. Posle nisam imao problema, to ću ja ionako morati rešiti vremenom, ko će, ne mogu ja to… Ja sam to hteo zbog dece, da malo vide životinjice, da imaju gde izaći, ali evo, vidiš… Ne daju ti da žive, ništa. To je meni na kraju postao teret, požalio se Milan Anić u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Na imanju su poniji, magarci, kozice, pauni,..  Milan kaže da se na rešenje koje je dobio – žalio!

– Zahtevali su od mene da moram imati nekakve uslove za majmune, ja sam im rekao „pa dajte mi postavite uslove, šta ja to treba da napravim“. Deset godina nikome nije smetalo, sad vam smeta! Pobunila su se Udruženja za zaštitu životinja i sve je tu krenulo. Majmune su na kraju dali u Slavonski Brod nekom privatniku, po nalogu Ministarstva poljoprivrede. A za ostale životinje… Da nekome smeta da ti maltretiraš te životinje ili im nešto radiš, shvatio bih, a ti ih držiš u najboljem redu… Ja sam vodio više računa o njima, nego o sebi. Ma sve je to mafija, zaključio je Milan Anić Minja.

Volite li zoo vrtove?

Izvor, Foto: www.jutarnji.hr

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDa li se i vaš pas oblizuje? Evo šta vam on time poručuje!
Sledeći tekstIMAMO NAJTUŽNIJI VIDEO DANAŠNJICE: Pas grca u suzama, nakon što ga ostavljaju u azilu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime