Naslovna Slajder vesti IZGUBLJENO DIVLJE PRASE: nađen sam bez majke i braće! (VIDEO)

IZGUBLJENO DIVLJE PRASE: nađen sam bez majke i braće! (VIDEO)

0
prase zooplanet

Udruženje Zooplanet iz Niša važi za heroje u svom gradu, a taj epitet nisu dobili bez razloga. Kao što smo već pisali, volonteri tog udruženja zaslužni su za spasvanje ogromnog broja životinja, najčešće divljih. Ukoliko pitate ljude iz Niša, volontere Zooplaneta zovu onda kada niko drugi neće ili ne može da dođe u pomoć životinjama koje se nalaze u nevolji.

Upravo tako je bilo pre dve večeri kada je stigao poziv iz sela Cerje nadomak Niša. Čovek koji je tražio pomoć rekao im je da ima zalutalog gosta u svom dvorištu. Kada su volonteri došli na lice mesta imali su šta i da vide – uplašeno novorođeno divlje prase. Pretpostavlja se da je majka sa prasićima pobegla do laveža pasa koji je bio veoma intenzivan te večeri, a da se nesrećno prasence uplašilo i zbunilo i tako izgubilo svoju majku i ostatak braće i sestara.

izgubljeno divlje prase

ZOO PLANET NIŠ: Pomozite nam da životinje prežive

Volonteri su prema stanju pupčane vrpce ustanovili da je prasence staro jedva 24 sata i da je u pitanju dečak. Odmah su mu dali specijalno mleko za mladunčad, koje je prasence lepo prihvatilo, utoplili su ga, a nakon toga, prase je spokojno zaspalo. Kako čovek koji je pozvao Zooplanet u pomoć nije u mogućnosti da se brine o prasetu, volonteri su ga preuzeli i odveli u Zoo kutak.

izgubljeno divlje prase

FLEKICA: punih sedam godina čeka na svog čoveka!

Tako je pored mnogih stanovnika Zoo kutka od juče novi član ekipe i divlje prase koje je dobilo ime Bogdan! Iz Zooplaneta kažu da se nadaju da će mališan biti srećan i radostan sa ostatkom ekipe i da će odrastati u bezbrižno sa ostalim životinjama. Kada bude dovoljno ojačao i porastao, plan je da ga pripreme i vrate u divljinu gde i pripada.

izgubljeno divlje prase

Inače, ovo je prvi put od kada Zooplanet postoji da u svom Zoo kutku imaju i brinu o jednom divljem prasetu. Nadamo se da će ovaj mališan od sad izbegavati nevolje. Srećno, mališa!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPRIPREMITE MAČKU NA VREME: Vraćanje na posao i odvikavanje ljubimaca da ste stalno kod kuće
Sledeći tekstSKANDALOZNO: POLICIJA DO SMRTI TUKLA ULIČNE PSE

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime