Naslovna VESTI MAČKE VRANJE: Japanka došla na koncert, pa udomila mače!

VRANJE: Japanka došla na koncert, pa udomila mače!

0
Japanka petface

Kada je Japanka, Satoko Mimura, prihvatila poziv za učešće na najvećem kulturnom događaju koji slavi klavirsku muziku „Piano summer“ u Vranju, nije ni slutila da će se u svoju rodnu zemlju vratiti bogatija za još jednog člana porodice Mimura.

Prijateljstvo sa ovim krznenim Vranjancem, desilo se nakon povratka sa jednog koncerta, kada je nasmejana Japanka primetila da u obližnjem žbunu nešto plače i šuška. Zastala je sa društvom i videla da se radi o mačetu ne starijem od dva meseca.

Japanka petface

Ovo maleno biće nastavilo je da trčkara za Mimurom uz povremeno mjaukanje. Iz straha da mala njuška neće pronaći svoj put i da će je zadesiti neka zla kob, Japanka je uzela mače u ruke i odnela da u svoju sobu!

– Kolege su uvežbavale dela za svoj nastup, a i ja sam svirala na klaviru. Na moje iznenađenje mačak se uspavao pored samog instrumenta, prepričava Mimuro.

Mačak je vrlo brzo dobio i ime Francisko, kome je kumovao brazilski pijanista Amauri Morales. Francisko najviše voli da spava u plavoj košulji Moralesa – da li zbog parfema ili boje, još uvek nije utvrđeno.

– Budući da veći deo vremena provodim u vežbanju i Francisko je počeo da mi asistira. Voli da šapicama udara po dirkama, ali još više voli da spava na klaviru, kaže ova japanska umetnica!

Ova malena životinja dobiće svoj pasoš kako bi mogla da odleti u novi dom na drugom kontinentu. Mimuro u svom stanu u Japanu već ima dve mačke koje su takođe usvojene.

Kroz smeh govori da je ovo poslednja, jer – kako kaže – u njenom stanu ponestaje mesta 😉

Izvor: Kurir

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDušanove suze su potresle Facebook, ali NADA je pronađena!
Sledeći tekstKO JE SLEDEĆI: Zatvoren “najgori zoo-vrt na svetu”!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime