Naslovna VESTI PSI OSUĐENI JER SU ROĐENI! Kad nekome smeta život, onda se dogodi ovo.

OSUĐENI JER SU ROĐENI! Kad nekome smeta život, onda se dogodi ovo.

0
mama i štenci u Valjevu

Ukoliko verujete u sudbinu, onda će vas ova priča utvrditi u stavu da neka bića jednostavno, nemaju srećnu sudbinu. Ali da li je baš tako? Ova mala porodica koju čine mama i tri šteneta nisu nesrećni zbog sudbine, već zbog ljudi koji itekako mogu da utiču na njihovu sudbinu.

mama i štenci u Valjevu

Mala porodica iz Valjeva je proglašena krivom i osuđena. Kako se navodi u objavi na Fejsbuk stranici Napuštene životinje Valjevo – informativna stranica, mama je kriva jer je rodila potomstvo, kriva je jer je majka koja samo pokušava da zaštiti svoju decu i da im obezbedi život. Štenci su krivi zato što su rođeni. Odakle im pravo da žive, da se igraju, kevću, laju svojim tananim glasićima, smetaju… Krivi su jer su preživeli najteže dane, jer će možda imati potomstvo.

Pročitajte i ovo: LJUBAV U POSLEDNJIM DANIMA ŽIVOTA! – Pas sa tumorom dobio drugu šansu kada je najmanje očekivao

Onaj ko je započeo krug koji se teško prekida, krug života u kome se psi pare, rađaju mlade koji nastavljaju da se bore i produžavaju vrstu, nije ovo sve ovako planirao. Kada je izbacio nesterilisanu mamu nije trebalo da ostane živa. Trebalo je da je udari automobil, da se razboli i ugine, da nestane… Nije ni važno kako bi se sve završilo, bitno je da nije u njegovom dvorištu. Nije trebalo da pravi probleme.

mama i štenci u Valjevu

Ali Život je čudo. Mama je opstala i rodila zdrave, živahne, predivne bebe. I bebe su opstale. Opstale u nemogućim uslovima. Na ruševinama, pod otvorenim nebom, na snegu, bez prave hrane, u stalnoj potrazi za vodom. I počeli su da smetaju – prave probleme. Nisu mirni, nevidljivi. Stari dva-tri meseca, ponekad zalaju na pse koji prolaze njihovom teritorijom. Nekad iz straha, nekad iz radoznalosti, nekad samo da se jave… I to je nekome zasmetalo.

mama i štenci u Valjevu

Rešenje za one kojima smeta život je jednostavno. Pozvali su nadležne, a oni su reagovali. Mala porodica je odvedena u gradski azil. Porodici se desilo najgore što svakoj porodici može da se dogodi. Prisilno su razdvojeni. Mama je ostavljena u delu azila sa drugim odraslim psima, a štenci u boks sa ostalim štencima iste ili slične životne priče.

Pročitajte i ovo: TRENUTAK ZA SOLIDARNOST! Potrebna hitna pomoć u zbrinjavanju 20 pasa

Mama kao i svaka majka na svetu danas tuguje za svojom decom. Možda ponekad uspe da prepozna njihove glasiće u buci stalnog cviljenja, lajanja, režanja. Možda je to još uvek drži da ne odustane i prepusti se jadu života u azilu. Možda i sada veruje da može ponovo da bude sa svojom decom. A možda ih više ne čuje. Možda se pomirila sa sudbinom da jednostavno nema sreće…

mama i štenci u Valjevu

Razmislite ponovo o sudbini. Da li je ova porodica samo žrtva nesrećne subine? Da li na tu sudbinu niko ne može da utiče? Mislimo da može… i to na pravi način. Čovek, ako se tako može nazvati osoba koja je sve ovo pokrenula je napravi o zlo, ali pravi Čovek sve može da popravi. Još uvek može… Potrebno je da neko uradi malu stvar – da ode i udomi ovu porodicu. Celu ili pojedinačno, nije važno. Sudbina će napraviti preokret. Čovek, pravi Čovek će preokrenuti zlo u dobro, nesreću u sreću, tugu u radost… Za informacije o promeni sudbine ove male porodice potražite na Fejsbuk stranici Napuštene životinje Valjevo – informativna stranica. Tako je jednostavno i ljudski. Požurite, vreme nije na strani ove mame i njenih beba.

Izvor:  Facebook Napuštene životinje Valjevo – informativna stranica

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstTRENUTAK ZA SOLIDARNOST! Potrebna hitna pomoć u zbrinjavanju 20 pasa
Sledeći tekstPONOVO ZAJEDNO NA BOLJEM MESTU! Cura je otišla svom Tihomiru.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime