Naslovna VESTI PSI JUČE JE UMRO! – Priča koja boli

JUČE JE UMRO! – Priča koja boli

0
Uginulo štene posle mučenja

Nedavno je na Fejsbuku osvanula stravična priča o sudbini šteneta iz Požarevca koja ponovo pokazuje beznađe i očaj koji nas okružuje. Ova priča koja boli sve koji veruju u dobrotu, ljubav i ljubav nas je ostavila bez reči.

Uginulo štene posle mučenja

Jedno štene je umrlo u velikim mukama. Sve počinje kada je jedan nesavesan izbacio kutiju punu štenaca na dečje igralište kod Rakete u Požarevcu. Jedan dečak je pokupio kutiju i odneo nesrećnike svojoj kući.  Nažalost, roditelji nisu razumeli dečakovu želju da pomogne i spase nedužne živote. Štenci su vraćeni na kišu.

Pročitajte i ovo: Zašto volim svog psa više nego bilo koga drugog?

Čovek koji je prolazio pored smrznutog legla zamolio je svoju suprugu da ih nahrani. Ona je tada primetila jedno štene izgleda veoma loše. Prethodnog dana su neka deca mrcvarila štene, misleći da je igračka. Najmanji od njih je ga je ubadao iglom i davio.

Uginulo štene posle mučenja

Najzad, jedna žena je pokupila štene i odnela ga do policije da prijavi ovaj slučaj, tj. mučenje nedužnih životinja, potom i kod veterinara. Dok je ležao na stolu blago i tužno mrdao repićem kao da se oprašta od sveta koji mu je naneo toliko zla. Nedugo potom je umro.

Njegovo telo će biti odneto na obdukciju.

Da li je sve moralo da bude ovako strašno? Ovo štene je od početka bilo osuđeno na bol i patnju. Vlasnik njegove mame nije želeo da je steriliše, a nije želeo ni njen porod. Od toga sve počinje. Napuštanje i odbacivanje nemoćnih je za ovog čoveka bilo „normalno“. A onda još strašnija situacija koja govori o stanju nas kao vrste, o stanju svesti koja vlada u našem društvu.

Uginulo štene posle mučenja

Jedno dete je želelo da pomogne ali porodica nije imala razumevanja za njegovu dobrotu i veliko srce. Drugo dete je pokazalo svu agresivnost i potrebu za mučenjem slabijih i nemoćnih.

Pročitajte i ovo: TUŽNO LICE POBEĐUJE! – Kako je jedan pas dobio skraćenje kazne.

Ko je kriv?

Ko je kriv što jedno dete oseća potrebu da zaštiti, ima milosti i nevinu naivnost u uverenju da jači treba da pomogne slabijem, ali nema podršku odraslih… Istovremeno, ko je kriv što neka druga deca muče, iživljavaju se i nanose bol onima kojima je potrebna ljubav, nežnost i briga?

To je pitanje za psihologe, psihijatre, sociologe, pravnike… Ali, pre svega, to je pitanje za sve nas. Jer posle mučenja nemoćnog šteneta – ko je sledeći na redu?

Izvor: Facebook Udruženje “Požarevačke šapice”

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSTIGNI ME AKO MOŽEŠ! – Urnebesno bekstvo malenog kradljivca.
Sledeći tekstKIKI JE PREVIŠE PATIO – Trenutak je da počne da živi kao pravi ljubimac

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime