Naslovna VESTI PSI Keruša Lili bila pred eutanazijom, danas radi veoma odgovoran posao!

Keruša Lili bila pred eutanazijom, danas radi veoma odgovoran posao!

0
keruša lili

Upoznajte Lili! Ona nije samo druželjubiva i slatka radnica u jednoj policijskoj stanici na Floridi, već velika pomoć onima kojima treba topao pogled i uteha i PODRŠKA! 🙂

Petogodišnja kerušica Lili, mešanka bigla i korgija, terapijski je pas u policijskoj stanici. Njen zadatak nije nimalo lak, ali ga ona obavlja odlično! Radi u odeljku stanice za decu i porodicu. Ona svojim prisustvom pomaže naročito deci – žrtvama raznih vrsta nasilja.

keruša lili petface

Nije retkost da dolaze deca koja su proživela strašno nasilje, a Lili im pomaže da se osećaju komformnije i da lakše prebrode problem i činjenicu da se nalaze u policijskoj stanici. Kada ona uđe u sobu, sa sobom unese radost, a zaposleni kažu da je razlika u pristupu, kada je ona tu, jednostavno neverovatna.

Pročitajte još: DIVNO: Terapijski pas Pigi nesebično popravlja ljudima raspoloženje

keruša lili petface

Njena sudbina je u prošlosti bila pod znakom pitanja. Pre svog radnog mesta, bila je suočena sa eutanazijom. Imala je sreće, pa su na vreme primetili njen neverovatan dar da može biti od velike pomoći ljudima.

Pročitajte još: NEVEROVATAN ŽIVOT KUJE SA ULICE: U Bosni su je hteli da je ubiju, u Češkoj je udomljena i postala terapijski pas!

Programi u kojima se psi iz azila obučavaju za terapijske pse, nije retkost u Americi, a u tom delu zemlje, barem 300 pasa je spaseno smrti zahvaljujući ovom programu.

U njenim očima se vidi sreća što joj je data druga šansa… 🙂

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPTIČJE GNEZDO: Da li biste pobegli u ovu kuću KOJA JE STVARNA?
Sledeći tekstMešanka pit bula Čank je najsrećnija kada je u svojoj pidžami

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime