Naslovna VESTI PSI ANKETA ZA ILI PROTIV: Nadležni žele da vrate “kill skloništa”, ljubitelji životinja...

ANKETA ZA ILI PROTIV: Nadležni žele da vrate “kill skloništa”, ljubitelji životinja BESNE!

2
kill petface

Na sastanku odgovornih osoba za dobrobit životinja na području Osječko-baranjske županije  donesena je odluka u kojoj je dozvoljena eutanazija “divljih pasa” i pasa koji se nalaze u “kill” skloništima, iako dobro znamo da takvih u Hrvatskoj ne bi trebalo biti, prenosi index.hr.

Naime, ljubitelji životinja u Hrvatskoj sa negodovanjem su dočekali ovu vest, koja ih je vrlo razljutila! Naime, kako prenosi ovaj hrvatski protal, u julu je održan sastanak odgovornih osoba za dobrobit životinja na području Osječko-baranjske županije sa predstavnicima Kinološkog društva Osijek, a na sastanak nisu bili pozvani ni volonteri ni Udruženja!

NOVI PAZAR rešava problem napuštenih pasa i mačaka uvođenjem EUTANAZIJE!

Svojim postupanjem i održavanjem sastanka samo sa predstavnicima Kinološkog društva, kinološkim sucima i uzgajivačima pasa, prekršili su Zakon o zaštiti životinja, tvde odgovorni. 

Jedna od tačaka koja je sporna kaže da “o trošku lokalne samouprave psi mogu boraviti do 30 dana. Ukoliko se pas u roku od 30 dana ne udomi pristupa se eutanaziji ili sterilizaciji o trošku lokalne samouprave. Nakon toga prestaje sva briga lokalne samouprave o navedenom psu. Takođe, eutanazija neudomljenih pasa je obavezna za tako zvane „divlje“ pse koji nisu nikada živjeli u doticaju s čovjekom (okoćeni u prirodi, na odlagalištima otpada, napuštenim farmama i vojnim objektima,…) i njihova socijalizacija i suživot s čovjekom je nemoguć”. 

5 MILIONA PREGLEDA: Spašen je samo sat vremena pre eutanazije! Ono što ćete čuti i videti je vrlo dirljivo!

Volonteri smatraju da je sramotno što predstavnici Kinološkog društva traže vraćanje eutanazije životinja u skloništima, čime krše i Zakon o zaštiti životinja, te na ovakav način pokušavaju izmanipulisati i izvršiti pritisak na odgovorne osobe u Osječko-baranjskoj županiji. Takođe, oni traže da sve lokalne zajednice slede primer 70-ak udruženja, koje su već donele odluku o obaveznoj trajnoj sterilizaciji, čime postižu smanjenje broja napuštenih životinja i finansijske uštede.

Da li ste vi za EUTANAZIJU ŽIVOTINJA NAKON 30 DANA? Glasajte u anketi!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKOLIKO KOŠTA MAČKA: Godišnji troškovi za jednu mačku će iznositi oko 50 hiljada dinara!
Sledeći tekstNAUČITE IH SAMI: Ovih 6 koraka će vam pomoći da dresirate svog psa!

2 KOMENTARA

  1. Eutanazirajte ljude koji ih izbace ili koji mlade izbace, a ne njih. Oni nisu birali zivot na ulici…za to su ljudi krivi. Za nasa dela, moraju drugi da ispastaju…da li je to normalno? Ogormne kazne udariti ako se ne ophodi prema zivotinji kako treba, pa ce tri puta razmisliti pre nego sto uzme psa dok je mali, jer mu je sladak i da ga poklanja, a posle sutne kad zeli.

  2. Poterajte inicijativu,na vise nivoe,da bi nas razumeli………ako kao savestan gradjanin,ili clan nekog udruzenja za zastitu zivotinja ,ili clan neke od mnogobrojnih policija, ne daj boze,zateknem zlostavljaca na delu,logicno je da ga isutiram da ne ponovi zlodelo. Hvala.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime