Naslovna RASE MAČAKA KRATKODLAKE Kornvalska rex mačka

Kornvalska rex mačka

0
kornvalska korniš rex petface

IME – Kornvalska rex
PREZIME – Kratkodlaka
NADIMAK –
VELIČINA – 3-5 kg
POREKLO – Britanija
BOJA – razne boje
ŽIVOTNI VEK – 9-15 godina uz odgovarajuću negu
NARAV – prijateljski nastrojena, razigrana i lako prilagodljiva promenama

Kornvalska rex mačka je po mnogo čemu jedinstvena. Neke mačke ove rase imaju karakterističan sirast miris, koji dolazi iz žlezda u šapama. Prirodni istraživači svoje okoline, stalno će upadati u neke nepredviđene situacije, ali su prema ljudima blage naravi i ćudi slične psu.

Izgled – Ovoj mački ne nedostaje kraljevski i jedinstveni izgled. Uši velike i u odnosu na ovalnu glavu i velike unapred nagnute oči, izuzetno tanko i gipko telo sa dugim nogama (zadnje su duže od prednjih), čine je vrlo elegantnom i gipkom.

Karakteristike i nega – Iako je uobičajna pojava da rase mačaka imaju tri vrste dlake, sa kornvalskom mačkom to nije slučaj. Ova rasa ima samo podlaku, koja je mekana i fina, kao i blago kovrdžava na repu i leđima. Uživa dok je držeći u toplom krilu milujete po mekanom krznu i pružate joj svu moguću pažnju. Zbog njene društvenosti i kraljevskog, jedinstvenog izgleda lako osvaja svačije srce. Najviše voli da učestvuje u igri pronalaženja i donošenja stvarčica. Kornvalska rex mačka je divan kućni ljubimac prilagodljjiv svim okolnostima. Svojim  radoznalim, nemirnim duhom i akrobatskim veštinama svima će biti zanimacija. Nemojte očekivati da će se sakriti i skloniti kada vam neko dođe u dom. Naprotiv, odmah će potrčati ka vratima zahtevati potpunu pažnju, jer kornvalska mačka niije nimalo stidljiva. Ono što treba da znate je da ova rasa nije potpuno pogodna za ljude koji su alergični na mačke, jer iako ima vrlo tanku podlaku, alergeni koji se nalaze na koži i pljuvački mačke, mogu stvarati reakcije. S druge strane, ljubitelji ove rase mogu da budu mirni kada je u pitanju njihovo zdravlje. Ovo su izuzetno zdrave i otporne mačke, koje mogu da žive čak i preko petnaest godina.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstHavana mačka
Sledeći tekstManks mačka

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime