Naslovna VESTI PSI ŠORTIJEVA PRIČA: Mislili su da sam Lesi, voleli su me, a onda...

ŠORTIJEVA PRIČA: Mislili su da sam Lesi, voleli su me, a onda su shvatili da sam mešanac i OSTAVILI ME!

0
Lesi petface

Popularna Lesi, najlepši primerak rase škotskog ovčara, doprinela je popularizaciji ove rase. Ubrzo nakon kultnog filma, mnoge porodice su poželele da imaju jednog predstavnika baš ove rase. Takva je verovatno bila i Šortijeva porodica, koja je u svoj dom tada dovela psa, misleći da je PRAVA LESI!

Međutim,…

KAMERA JE USNIMILA: Žena pokušala da ukrade vlasničku macu sa terase!

-Zdravo svima. Ne znam koliko je moja priča uobičajena ili ne, ali rešio sam da je podelim sa vama. Mene su lagali od kada sam se rodio i pričali mi bajke. Lagali su me za moje poreklo. Meni je rečeno da sam Škotski ovčar. Celo detinjstvo slušam o nekoj Lesi “kako se vraća kući” i kako me upoređuju sa njom. Nažalost, shvatio sam surovu realnost svog života onoga trenutka kada nisam ispunio njihova očekivanja i kada sam se, ni sam ne znam kako, našao na ulici, priča iz prvog lica, koju prenosi udruženje “Beta” Beograd!

Lesi petface

Proveo je dane sam i gladan. Mada, bolje da priču ostavimo njemu – Šortiju 🙂

-Ja sam samo polu Lesi ili kako su neki klinci iz kraja vikali za mnom “wana be Lesi” i ono što je najgore ja nemam gde da se vratim – nemam kuću. Ne znam ni ko su mi roditelji, osim da je definitivno neko od njih bio ˝Lesi˝. Kažu da jaaako ličim na tu rasu, da mi je glava identična, samo sam mali, imam kratke noge i zbog toga su mi dali ime Šorti – u prevodu Kratki. Ne ljutim se ja, pristaje mi to ime, samo da znate da to mene ne sprečava ništa da trčim brzo, skačem visoko i lajem glasno, samo eto još nisam našao put do svoje kuće i da priča o meni bude filmska.

RIP, LUNA: Lovci kod Subotice ubili vlasničkog psa, Lunu!

Ako ima nekog ko voli ovu rasu ja mu obećavam da ću ga voleti i biti mu veran i uvek, ali uvek, ću mu pronalaziti put do kuće. Želeli ste oduvek da imate Lesija, ali vam je bio preveliki? Eto, uzmite mene. Mlad sam, kažu da imam maksimalno godinu dana, zdrav sam, pregledan, test na srčanog crva negativan. Suuuuper se slažem sa psima. Jedino ne volim kada mi uzimaju klopu ili me napadnu, tada uvek vratim. Mačke? Izluđuju me, ali niko nije savršen zar ne, zaključuje Lesi,.. ups Šorti 🙂

Lesi petface

Ukoliko vas je ova simpatična pričica osvojila, kontaktirajte volontere beogradske “Bete” i udomite ovu predivnu, nasmejanu kucu!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDA LI PSI PROLAZE KROZ MENOPAUZU: Postoji li ili ne kod pasa?
Sledeći tekstTOMA JE PRAVI HEROJ: Gljivice, infekcije, virusi i sve je NOKAUTIRAO!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime