Naslovna VESTI MAČKE LJUTO I BESNO: Ovo mače koje je vuklo nožice sada HODA!

LJUTO I BESNO: Ovo mače koje je vuklo nožice sada HODA!

0
ljuto i besno mače

Kada su spasioci prvi put ugledali mače koje je kasnije dobilo ime Bastet gotovo da nisu mogli da veruju svojim očima. Bilo je zarobljeno na jednom ispustu unutar septičke jame i bilo je u opasnosti da potpuno upadne.

ljuto i besno mače

Kada su pokušali da mu pomognu i da ga izvade Bastut je na sve načine pokušavao da pobegne. Besno je režao, siktao i pokušavao da ogrebe spasioce. Na sve to, sve više se povlačio u dubinu septičke jame.

Pročitajte i ovo: ŽUĆA NIJE IZDRŽAO! – Žutog mačka je udario automobil a onaj koji ga je udario je otišao i nije se ni osvrnuo.

Spasiocima je bilo jasno da neće uspeti da ga uhvate i izvuku iz opasne situacije. Promenili su taktiku, ponudili su mu hranu i mače je malo po malo izašlo na sigurno. Kada ga je Jaina, jedna od spasilaca ugrabila, mače je ponovo postalo izrazito ljuto. Na sve načine je pokušavalo da se izvuče iz mreže i da ograbe spasioce. Jaina je pomislila da je Bastut u tom trenutku prvi put u životu osetio dodir ljudskih ruku.

ljuto i besno mače

Čim su ga pregledali, shvatili su da razlog njegove ljutnje i tako agresivnog ponašanja leži i u bolovima koje je osećao. Kada su ga stavili da stoji, zadnji deo tela je jednostavno pao. Noge su bile nepokretne. Bastet je prednjim nožicama vukao zadnji deo tela i to je izazivalo jak bol.

ljuto i besno mače

Veterinari su lekovima ublažili bol, spasioci su mače okupali i započeli mukotrpnu terapiju. Prvih nedjelja, Basteta su uglavnom nosili po rukama. Nisu želeli da dozvole da mače stalno vuče zadnji kraj tela. Bastet, nenavikao na ljudski dodir stalno se odupirao. Jaina kaže da je to najljuće mače koje je ikada videla.

Pročitajte i ovo: ZATO ŠTO NEMA ZAKONA: Bez stida i srama, ladno izbacile mačiće na ulicu

Terapija je uskoro počela da daje dobre rezultate. Bastet je posle više ndelja počeo da stoji i na zadnjim nogama. Zatim su počeli da ga uče da hoda. Za to vreme, i narav mu se promenila. Postao je druželjubiv prema ljudima, nije bio više ljut i besan.

ljuto i besno mače

Poslednje informacie o Bastetu su sjajne. Počeo je da trčakara i da skače. Postao je umiljat i prijateljski raspoložen prema svojim spasiocima. Više se ne odvaja od njih i sva je prilika da će uskoro nastaviti da vodi potpuno normalan život voljenog ljubimca.

Izvor: animalchannel.co/

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstRAZMISLITE O OVOME: Možda je danas NAJTOPLIJI dan, ali voda je potrebna SVAKOG DANA.
Sledeći tekstOTROVANI JER IH NIKO NIJE ŽELEO: Napušteni štenci pronađeni mrtvi u Valjevu

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime