Naslovna VESTI MAČKE PRIJATELJSTVO BEZ GRANICA: Ovaj mačak je tešio kravu u poslednjim satima njenog...

PRIJATELJSTVO BEZ GRANICA: Ovaj mačak je tešio kravu u poslednjim satima njenog života!

0
mačak petafce

mačak: Junak naše današnje priče je ostavio poseban utisak na celu redakciju. Naime, on ne samo da ima šmekerski odnos prema svetu koji ga okružuje, već je osećajan i brižan prema svojim prijataljima.

Pročitajte još: AVANTURISTA DO SRŽI: Gandolf, sibirski mačak obožava putovanja i druženja sa novim ljudima!

Da vas ne držimo više u neizvesnosti – predstavljamo vam Veslija T. Mankija. Ovaj mačak je svoje prezime dobio zahvaljujući nestašnom duhu koji ga krasi i svojoj urođenoj sposobnosti da se “popne” u nevolju. Zbog svega što jeste i što u sebi nosi, on  je zaslužio da ponese epitet najpopularnijeg stanovnika prihvatilišta Indraloka Animal Sanctuary u Mehupaniju, država Pensilvenija. Ovo mesto je neka vrsta “stračkog doma” za sve stare i napuštene životinje.

mačak petafce

Vesli je jedan od blizu 100 mačaka, koje žive zajedno sa kravama, svinjama, guskama i ostalim životinjama, ali je zahvaljujući svom neverovatnom duhu najomiljeniji stanovnik ovog utočišta. Žena koja ga je osnovala, Inda Lahiri, za ovog četvoronožnog mališana kaže da on širi ljubav svuda oko sebe.

Pročitajte još: NE VERUJU POLITIČARIMA: Građani Barsuala žele da mačak bude njihov gradonačelnik!

O kakvom se prijatelju radi, najbolje ćete zaključiti po jednoj nedavnoj situaciji. Naime, krava po imenu Peni je odbrojavala poslednje časove svog života. Vesli je došao, legao na nju, nežno je masirao i sve vreme je preo. On je bio uz Peni do njenog poslednjeg daha, ne dozvoljavajući joj da se ni jednog trenutka oseća usamljeno.

mačak petafce

Ponašanje ovog mačka nekome ko prvi put dođe na ovo mesto može delovati čudno i strano, ali oni koji ga poznaju kažu da je takvo ponašanje normalno i da je sve to deo njegovog šarma:

Sve ostale životinje ga obožavaju. On je zaista veoma popularan, rekla je Inda Lahiri za jedan magazin o životinjama.

Pročitajte još: BARAJEVO: Rada je dobila otkaz na poslu, a onda je otvorila Prihvatilište za preko 70 pasa i mačaka!

Bilo bi suvišno komentarisati ovakvu požrtvovanost i prijateljstvo. Jedino što možemo da poželimo svakome od vas je da uz sebe ima vernog prijatelja, da sa njim podeli i lepe i tužne trenutke – odnosno ono što čini život.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstLjudi velikog srca: Deda Jura i teta Dragica brinu o uličnim macama!
Sledeći tekst3,2, 1 i… neka igra sa ljubimcem počne – poboljšaće i njegovo i vaše zdravlje!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime