Naslovna VESTI MAČKE Prvo nisu znali šta je, a onda se ispostavilo da je MAČAK...

Prvo nisu znali šta je, a onda se ispostavilo da je MAČAK sa 4,5 kilograma krzna viška!

0
macak petface

Nažalost, ljudi iz Daglas Animals Care & Service u Gardnevilu, u Nevadi, navikli su da pronalaze ostavljene kućne ljubimace i izvan radnog vremena, ali ovaj susret je bio, najblaže rečeno neobičan.

NEVEROVATNO: Spasen mačor Sinbad sa krznom težim od njega samog

Po dolasku u sklonište jednog jutra, nadzornica skloništa Liz Begovič i njene kolege pronašli su transporter sa ogromnom loptom „nepoznatog porekla“ u njoj.

-Sve što smo videli je gomila nereda, rekla je Liz.

Koje bi to stvorenje moglo da bude? Prve asocijacije osoblja bile su da to može biti pas, jer se prema njihovim rečima, psi manje staraju za svoj izgled od mačaka. Kada je došlo vreme da se otvori transporter i sazna koja je životinja unutra, nastali su problemi.

macak petface

-Nismo ga mogli okrenuti zbog načina na koji je stavljen u transporter, rekla je Liz dodajući da su životinju lagano podigli i da se ispostavilo da je u pitanju mačka.

„O moj bože, to je mačka, nikada nismo videli mačku u takvom stanju“, bila je prva rekacija Liz i njenih saradnika.

Mačka, odnosno mačak je izgledao prilično loše. Ona je bila zarobljena u sopstvenom krznu, jedva je mogla da se kreće od slojeva dlake koji su se nakupili. Mačka je bila gojazna zbog nedostatka aktivnosti, a ko god da je bio njen vlasnik samo joj je ostavljao hranu i vodu bez ikakve druge nege.

-Odmah smo ga odveli veterinaru da ga pregleda, objasnila je Liz dodajući da im je veterinar predočio kako mačak ima 4.5 kilograma krzna viška.

Nakon otklanjanja viška krzna, mačka se osetila slobodno.

KOLIKO KOŠTA MAČKA: Godišnji troškovi za jednu mačku će iznositi oko 50 hiljada dinara!

-Iznenadna sloboda povratila je živost ovom mačku, prozvali smo je Bob Marli zbog stanja sa krznom u kojem smo je pronašli. Kada je kosa nestala, mačka je počela nasmetano da se kreće. Video sam ga kako gleda na pult i verovatno razmišlja „hej, mogu sada i da skočim ovde“, rekla je Liz.

macak petface

Bob sada ima svoj dom koji mu pruža negu i trudi se da mu nadoknadi pažnju za sve godine zanemarivanja. Takođe se prodica trudi oko skidanja viška kilograma kod Boba. Bob ima oko deset godina, ali je još lepih trenutaka pred njim. Što se samog udomljavanja tiče, nije bilo problema, jer je nakon šišanja toliko bio zgodan da je udomljen za nekoliko dana.

Nega krzna mačaka

Frizeri za kućne ljubimce svakako će bolje od nas znati ukloniti mrtvu dlaku sa našeg ljubimca. Tretman se preporučuje uglavnom dugodlakim mačkama koje vlasnici ne mogu redovno da iščetkavaju pa dolazi do mršenja i tzv ućebavanja dlake. U ponudi frizerskih salona je mnogo usluga za ljubimce kao što su šišanje, kupanje, trimovanje i drugi tretmani.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPOGLEDAJTE kako pas staje u ODBRANU BEBE? (VIDEO)
Sledeći tekstOtkrivamo UZROKE zbog kojih je vaš papagaj nevoljan i nervozan!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime