Naslovna VESTI PSI VRANJE: Marko spasio pse, vezane lancem, koji su plutali u vodi danima!

VRANJE: Marko spasio pse, vezane lancem, koji su plutali u vodi danima!

0
Marko petface

Njegovo ime je Marko, a neretko smo svedočili njegovim podvizima i akcijama spašavanja životinja u nevolji. Tako je bilo i ovog puta, kada je spasio pse u potpoljenom selu Kupinice, koji su vezani lanicma danima plutali na vodi.

Na početku sela Kupinice blizu Vranja, zbog obilnih padavina dogodio se potop u jednom seoskom dvorištu, gde zamalo psi da stradaju zbog poplave. Za ovaj slučaj saznalo se u Beogradu, kada me je juče pozvala moja draga kolegenica novinarka Vesna Milanović i zamolila me da pomognem psima. Psi su ko zna koliko dugo ležali u vodi, potop je bio u celom dvorištu, jadni psi zavijali su i tražili pomoć, rekao nam je Marko.

Marko petface

Tada se pojavila i vlasnica pasa, Nada, žena srednjih godina. Ona je objasnila kako je neko te pse pre par godina izbacio u blizini njene vikendice i zbog češćeg obijanja rešili su da zadrže pse.

VRANJE: Novi fizički napad na Tanju, koja je zaštitila napuštenog psa!

Dolazi jednom dnevno da nahrani kokoške i macu koja je u sobi na spratu, a psima kupuje dva hleba i to je obrok za četiri psa. Jedan mužjak je bio čipovan, podaci o psu se nalaze u inspekciji, napravljen je zapisnik i zabranjeno im je da ubuduće čuvaju pse. Uslovi su bili krajnje nehumani, bez hrane, u vodi nekoliko dana plutali su i tražili spas na nekim trskama pored kućica, objasnio nam je ovaj heroj!

Marko petface

Psi su bili vezani kanapom oko vrata, zbog čega im je urezan vrat, a Marku je bilo potrebno vreme da im skine lance i oslobodi ih muka, patnja i boli.

VRANJE: Podneta krivična prijava protiv D.M. koji se hvalio zlostavljanjem i ubijanjem pasa!

Marko petface

Za razliku od Komunalne policije i vatrogasne službe, koji su rekli da to nije u njihovoj nadležnosti i nisu hteli da pomognu u spašavanju životinja, jedino se inspekcija Zoohigijene odazvala pozivu. Ovo je samo još jedan u nizu spašavanja životinja u kojima sam do sada nebrojano puta učestvovao. Podseticu vas priče, kada je pas upao u šaht u Vranjskoj banji i proveo 15 dana, lično sam se spustio i spasio psa, dodao je Marko.

Veliki, veliki ČOVEK!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSem je pudla koja je vezana za ogradu, ostavljena da ugine!
Sledeći tekstZVUK KOJI ISPUŠTA JE LEKOVIT: Evo šta se dešava sa vašim telom kad vam mačka legne na stomak!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime