Naslovna VESTI PSI SRAMOTA SRBIJE: Muškarac izvređao slepu Vesnu i njenog psa vodiča!

SRAMOTA SRBIJE: Muškarac izvređao slepu Vesnu i njenog psa vodiča!

1
psa vodiča petface

Psa vodiča u ruku i za njih nema prepreka! Bar je tako bilo do juče, kada je Vesna Nestorović, predsednica Udruženja slepih i slabovidih osoba Srbije “Beli štap” doživel anajveću neprijatnost na ulicama srpske prestonice!

Kao i svakog dana, Vesna je sa labradorom Astorom šetala Beogradom. U trenutku kada su izlazili iz Gradkog prevoza na Autokomandi, Vesna je doživela šok!

Pročitajte još:
BEOGRAD: Posebno mesto u GSP za osobe koje se kreću uz pomoć psa vodiča!

– Taj muškarac je sve vreme bio pored nas u autobusu. Prilikom izlaska kod Autokomande, krenuo je da siđe paralelno pored nas. U momentu kada je Astor krenuo da prednjim šapama zakorači sa poslednjeg stepenika na beton on ga je izuzetno jako šutnuo. To je uradio kukavički, u momentu kada je znao da ćemo ja i Astor ostati sami. Na moju impulsivnu reakciju u kojoj sam viknula: “Šta to radiš, budalo?”, on mi je doviknuo: “Mogla si da nađeš frajera da te šeta, a ne džukelu”, objašnjava Vesna za Telegraf.

psa vodiča petface

Kako je objasnila Vesna, Astor danas nije želeo u tramvaj. Kaže, „stekao je strah od javnog prevoza“.

Pročitajte još:
LJUBAV: Pas skočio ispred autobusa kako bi zaštitio slepu vlasnicu!

– Nikada nisam imala velikih problema zbog Astora. Bilo je situacija da ljudi u prevozu komentarišu: “Gde si pošla sa tom džukelom” i tako dalje, ali uvek se nađe neko od putnika ko odreaguje i verbalno uzvrati ako čovek ne želi sasluša moje objašnjenje da je u pitanju pas vodič i da mi je neophodan. Iskreno, sve više i to počinje da mi smeta i pitam se gde je granica vređanja. Tužno je da neko na psu slepe osobe iskaljuje sav svoj bes zbog nekog problema ili situacije u kojoj se nalazi jer Astor zaista nikada nikome ništa nije skrivio i naučen je da ne reaguje agresivno, zaključuje Vesna.

Sledeći put kada vidite da neko šeta sa psom, zadržite sve komentare za sebe, jer je toj osobi možda pas jedini način da korača ulicama.

SRAMNO!

Autor: telegraf.rs
Foto: Twitter/Vesna Nestorović

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNOVI PRAVILNIK: Psi se više ne smeju TRAJNO vezivati u dvorištu!
Sledeći tekstNEUSTRAŠIVOST NA DELU: Ovi ljubimci su toliko hrabri da bi im svako pozavideo (VIDEO)

1 KOMENTAR

  1. Vise me nista ne cudi ali na ovakve idiote mi se stvarno digne tlak.U Zagrebu je svecenik molicu, iz crkve Frankopanskoj ulici istjerao slijepca sa psom vodicem jer pazi, psi ne smiju u crkvu.Pred nesto godina na TV je bila slijepa djevojka koja je pricala kako joj u tramvaju udaraju psa nogom.Najtragicnije je da su ti psi dresirani osim da bode slijepe i da ne reagiraju na nasilje

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime