Naslovna VESTI MAČKE STRAŠNA I TUŽNA SLIKA: Mrki se bori za život.

STRAŠNA I TUŽNA SLIKA: Mrki se bori za život.

0
Mačak Mrki se bori za život

Mrki je mačak koji je ime dobio tek kada je na ivici smrti donesen u veterinarsku ambulantu. Promrzlog, i teško povređenog našla ga je gospođa koja nije imala srca da ga ostavi u travi kraj puta.

Priča o ovom mačku je samo jedna od hiljada priča o neželjenim, odbačenim životinjama koje su prepušteni surovoj sudbini. Saznalo se o njoj  utrenutku kada su volonteri udruženja LePas dobili dojavu da se uz put kod Velike gorice nalazi povređen mačak koga je udario automobil.

Mačak Mrki se bori za život

Pošto su odmah krenuli kako bi ga sklonili i ukazali pomoć, kada su stigli na mesto iz dojave nisu zatekli mačka. Uzaludno su ga tražili a onda pozvali Veterinarsku stanicu u Velikoj Gorici kako bi se raspitali da li je neko doneo povređenu mačku. Neverovatno, ali upravo tokom tog razgovora, u stanicu je ušla žena koja je donela povređenu mačku.

Pročitajte i ovo: NOVO IŽIVLJAVANJE U NIŠU: Pucano u mačku iz vazdušne puške

Mačak je bio u očajno lošem stanju. Noga je bila potpuno smrskana. Mačak je bio mršav, sa teškom infekcijom disajnih puteva, jedva je disao. Bilo je jasno da se radi o uličnoj mački koju je neko iz ko zna kojih razloga nekada ostavio na milost i nemilost.

Mačak Mrki se bori za život

Mrki je bio u šoku, bez apetita i odmah se pristupilo lečenju kako bi se oporavio da bi se izvršila amputacija noge. Bolovi su sanirani ali je zbog veoma teškog stanja njegov život bio u opasnosti. Udarac, bol i ko zna koliko vremena provedenih na hladnoći u vlažnoj travi uzimali su danak. Niko nije očekivao da preživi noć u ambulanti. Ali, svi su se nadali.

Mačak Mrki se bori za život

DOKLE VIŠE!!! – 19-godišnjak surovo ubio psa jer mu je napao kokošku!

Mrki i veterinari su se izborili sa gangenom koja je zahvatila nogicu. Preživeo je operaciju, sada je na jakim antibioticima i još uvek je ugrožen. Iz udruženja LePas kažu da mu je sada sve potrebno. Kvalitetna hrana za oporavak, privremen smeštaj kada bude otpušten iz bolnice, novac za troškove lečenja i smeštaja… Potrebna mu je i pažnja i nega da se oporavi i proba da zaboravi ovo stravično iskustvo. Potreban mu je dom pun ljubavi.

Izvor:  Facebook LePas

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNOVO IŽIVLJAVANJE U NIŠU: Pucano u mačku iz vazdušne puške
Sledeći tekstPRETUŽNO: Da li će Bole makar u starosti doživeti mir i ljubav?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime