Naslovna VESTI PSI NA IVICI SUZA: Reakcija napuštenog psa kada je shvatio da je pomoć...

NA IVICI SUZA: Reakcija napuštenog psa kada je shvatio da je pomoć stigla

0
pas oslobođen sa lanca

Svako spasavanje napuštenih životinja je emotivan događaj, ali ono što se dogodilo ovaj put dirnulo je spasioce gotovo do suza. Dugo nisu imali akciju koja je tako snažno uticaj na njihove emocije kao što je bila ova.

pas oslobođen sa lanca

Iako nama, ljubiteljima pasa, nikada neće biti jasno kako je neko u stanju da ostavi ljubimca na ulici, da se posle toplog doma brine sam o sebi na hladnoći i bez hrane i vode, srećni smo što ipak postoje ljudi koji su uvek spremni da pomognu.

Pročitajte i ovo: VERNOST DO KRAJA, A I POSLE TOGA: Prisutni bez reči posle reakcije psa na sahrani vlasnika

Takav je bio ovaj mladić iz Detroita, koji je jednog dana došao kući i shvatio da se u susednom dvorištu nalazi pas, po svemu sudeći – napušten.

pas oslobođen sa lanca

On je odmah pozvao pomoć, a odazvala se Tifani Perkins, volonterka organizacije Rebel Dogs Detroit. Perkinsova je odmah ustanovila da je pas vezan lancem i da je lanac toliko dugo bio oko vrata jadnoj životinji da je počeo da se urezuje u krzno.

pas oslobođen sa lanca

Kada se Perkinsova približila psu, on je očekivano bio nervozan i nepoverljiv u prvi mah. Međutim, bilo je jasno i da mu je preko potrebna ljubav i nežan dodir. Kako se volonterka približavala, pas je bojažljivo izvirivao iza garaže gde se prvo sakrio. Nije imao hrabrosti da odmah priđe, što Perkinsonovoj uopšte nije bilo čudno, budući da nije znala kako su se ljud do tada ponašali prema njemu. Nije gajila ni velike nade jer je taj neko imao srca da psa ostavi vezanog lancem i napusti ga.

pas oslobođen sa lanca

Srećom, dragi pas je ipak zadržio svoje “šesto čulo” i dobro procenio volonterku – “nanjušio” je njeno veliko srce i dobru nameru. Kada je shvatio da je devojka tu da pomogne, dobroćudno je izašao iz skrovišta po turu češkanja po glavi i stomaku. Kakva radost! Perkinsonova je ostala bez reči kada joj je pas otkrio stomačić i dozvolio da ga mazi – znate i sami da je to čin koji pokazuje da životinja ima poverenja u vas i otkriva vam najranjivije delove sebe. Spasioci su jedva došli k sebi od naleta emocija zbog još jednog spasenog psa.

Pročitajte i ovo: PAS VATROGASAC: Zamalo da bude uspavan, a sada spasava živote

Od tog trenutka, Biker, kako je pas nazvan, bio je u sigurnim rukama. Dočekao je operaciju koja mu je bila neophodna i ubrzo se potpuno oporavio. Sada već čeka da ga primeti neka porodica puna ljubavi koja će mu pružiti dom koji zaslužuje. Ovaj pas uprkos lošem tretmanu nije izgubio poverenje u ljude, što mnogo govori o njegovoj ličnosti, tako da smo sigurni da je samo pitanje dana kada će i on poći put novog, stalnog doma. Dragi Bikeru, želimo ti srećan završetak!

Izvor: Wamiz.co.uk

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstVERNOST DO KRAJA, A I POSLE TOGA: Prisutni bez reči posle reakcije psa na sahrani vlasnika
Sledeći tekstVozač zastao da pomeri sa puta ono što je delovalo kao smeće, ali ono što je našao, ostavilo ga je u šoku

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime