Naslovna VESTI PSI Vozač zastao da pomeri sa puta ono što je delovalo kao smeće,...

Vozač zastao da pomeri sa puta ono što je delovalo kao smeće, ali ono što je našao, ostavilo ga je u šoku

0
Štencu u kesi na putu

Više nas i ne čude ovakve stvari, mada će nas uvek rastuživati činjenica da neki ljudi životinje tretiraju kao da su neživi predmeti, bez potreba i osećanja. Najnovije razočaranje u neljude izazvano je sledećom pričom.

Štencu u kesi na putu

Situacija se odigrala na ostrvu Korzika, na prometnom putu kojim su automobili zaobilazili kesu sa nečim što je delovalo kao smeće na prvi pogled – sve dok se konačno neko nije smilovao da stane i pomeri kesu sa kolovoza.

Pročitajte i ovo: NA IVICI SUZA: Reakcija napuštenog psa kada je shvatio da je pomoć stigla

Međutim, istina je bila mnogo gora. U kesi se uopšte nije nalazilo smeće. I nisu svi automobili uspeli da je obiđu. Nažalost, dva vozača nisu na vreme uočila prepreku na putu, pa je jedan samo očešao kesu, dok ju je drugi udario svom silinom.

Jedna dobra duša bila je svedok ove scene pa je rešila da se zaustavi, pomeri kesu sa kolovoza i tako spreči da se dogodi neka nesreća. Kada je momak podigao kesu, osetio je da je teška pa ga je zainteresovalo da pogleda unutra. A nakon što je to učinio, ostao je u potpunom šoku.

Štencu u kesi na putu

U kesi su bila dva šteneta – a jedno je bilo mrtvo. Uprkos šoku, vozač je uspeo da reaguje i učini sve što može da preživelo štene dobije hitnu veterinarsku pomoć. Odvezao je malenog psića u najbliže prihvatilište za pse gde su prvo sprali krv njegove sestrice sa njegovog krzna, a zatim se pobrinuli za to da barem jedan mali, nevini život bude spasen.

Pročitajte i ovo: VERNOST DO KRAJA, A I POSLE TOGA: Prisutni bez reči posle reakcije psa na sahrani vlasnika

Da li je uopšte potrebno govoriti o tome koliko je ovaj čin bio nepotreban i okrutan? Ostaviti dva šteneta, bespomoćna, u vezanoj kesi – nasred puta! Ako neko nije u prilici da brine o ljubimcima, treba da ih preda ljudima koji to mogu da čine i koji su u stanju da im pruže negu i pomoć, a ne da pokuša da ih se otarasi na svirep i nasilan način kao što je ovaj.

Nažalost, počinilac ovog užasnog zločina nije pronađen. Teši nas jedino to što je makar maleni dečak preživeo i sada je siguran, zdrav, i na putu da pronađe porodicu koja će ga voleti zauvek.

Izvor: Wamiz.co.uk

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNA IVICI SUZA: Reakcija napuštenog psa kada je shvatio da je pomoć stigla
Sledeći tekstUDAREN, OSTAVLJEN bez pomoći, čuvao ga je samo PAS PRIJATELJ!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime