Naslovna VESTI PSI Nišlija, Nenad, spašava životinje, a uz pomoć svog psa – pronašao i...

Nišlija, Nenad, spašava životinje, a uz pomoć svog psa – pronašao i jednog deku!

0
Nišlija petface

On je za mnoge omiljeni Nišlija! Bar za one koji vole životinje! Nedavno je iz napuštenog šahta u okolini Prokuplja spasao argentinsku dogu, ali pas je nažalost ubrzo preminuo jer je pre pronalaženja više od deset dana bio zarobljen pod zemljom.

NIŠ: Bela roda, kojoj je iz vazdušne puške smrskano krilo i kljun, danas stala na noge!

Nišlija Nenad Stamenković (35), član je tima “Animal rescue Serbia”, a u proteklih godinu i po dana spasao na desetine pasa, mačaka i drugih životinja na jugu Srbije. Uz pomoć svog psa pomogao je pronalaženje starijeg čoveka, nestalog u okolini Niša.

Nišlija petface

On je dugo bio jedini obučeni spasilac životinja sa velikih visina, dubina i iz vode južno od Beograda, a potom su mu se u tom poslu pridružile i Nišlijke Marija Stamenković i Paraskeva Nedeljković.

NIŠ: 90 povređenih životinja svoj dom i utočište pronašlo u “Zoo kutku”!

Stamenković nastoji da postane deo specijalnog tima “Animal rescue” koji radi u celom svetu, a u međuvremenu se zalaže za to da se u našoj zemlji psi u mnogo većoj meri uključe u pronalaženje nestalih lica.

Nišlija petface

– Psi imaju zaista neverovatne sposobnosti, mogu da se obuče za pronalaženje pasa i u lavinama i u vodi. U Hrvatskoj je pas, obučen da roni do četiri metra dubine, pronašao leš čoveka koji je nestao pre 12 godina. Pronašao ga je u olupini automobila na dnu reke, kazao je Stamenković za Betu.

On je podsetio da je prošle godine, na poziv niškog vatrogasnog društva, učestvovao u pronalaženju čoveka starog 96 godina koji se izgubio u okolini Donje Vrežine.

– Četiri dana su ga svi tražili, a onda smo izašli nas četvorica, sa četiri psa i pronašli smo ga za tri sata, rekao je Stamenković.

Ovaj humani Nišlija uspeo je i u svojoj misiji da potpiše ugovor sa Vatrogasnim društvom iz Niša o spasavanju lica na području grada. Za sada. u Nišu obučenog psa ima samo jedan Nenadov prijatelj, on i vatrogasna jedinica, ali su namere da se ovaj broj pasa poveća!

Izvor: Beta
Foto: Privatna arhiva

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPAS U KOG SE SVET ZALJUBIO: Svakog dana stoji 12 sati na stanici i čeka vlasnika!
Sledeći tekstNEOČEKIVANI OBRT: Vlasnik vučice Coke tvrdi da TO NIJE VUK, VEĆ MEŠANAC!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime