Naslovna VESTI PSI OD NAPUŠTENOG ŠTENETA DO INSPIRACIJE ZA SREDNJOŠKOLCE: uskoro će Forrest Stamp dobiti...

OD NAPUŠTENOG ŠTENETA DO INSPIRACIJE ZA SREDNJOŠKOLCE: uskoro će Forrest Stamp dobiti protetsko stopalo.

0
Pas sa protezom

Učenici Racine (Viskonsin) prave protezu stopala za štene sa posebnim potrebama po imenu Forest Stamp. Forest Stamp bi uskoro mogao da dobije drugi ‘povodac’ za život.

Pas sa protezom

Učenici u srednjoj školi Racine ovog semestra imaju poseban novi zadatak, koji potencijalno menja život psa sa posebnim potrebama. Okružen starijima u srednjoj školi Kejs u ​​Rasinu, malo štene se sprema za nekoliko nedelja koje će promeniti život. Zahvaljujući partnerstvu između razreda biomedicine i inženjeringa, Forrest Stump bi uskoro mogao dobiti protetsko stopalo, dizajnirano i kreirano od strane učenika.

Pročitajte i ovo: Drugi pas je poklon prvom psu

Njihova učiteljica, Sara Gauthier, kaže da je to problem iz stvarnog sveta za koji zna da se može pozabaviti. „To je osnažujuće za decu da se više trude nego da je to samo nešto što sam smislio u učionici i rekao, ‘evo napravi ovo, ja sam jedini koji će to videti.’ Sada, to je zaista pritisak na njih da shvate da će se ovo zaista koristiti i da se ono što radim zaista računa, zaista je važno“, rekao je Gauthier.

Seniori, poput Caitlin McGuire, kažu da su malo nervozni da počnu. „Ovo je kao živo biće i ovo bi moglo da utiče na njegov život. Dakle, to je stvarno uznemirujuće, ali je uzbudljivo da ako bude uspešno, onda možemo pomoći štenetu“, rekao je MekGvajer. Forest je pronađen kako živi ispod kampera sa svojom braćom i sestrama i mamom u napuštenom području u južnom Teksasu. Tada je tim iz Tekas Rescue Ridersa priskočio u pomoć.

Pas sa protezom

Pročitajte i ovo: DEČAK HEROJ: Pokazao da svet može biti bolje mesto ako se samo malo trudimo.

Koordinator za hraniteljstvo i usvajanje Džesika Licke kaže da njihovo spasavanje radi sa mnogim životinjama koje imaju posebne potrebe jednostavno zato što njihovo lečenje košta mnogo više i što su spremne da prihvate izazov.

Pas sa protezom

„Nadam se da će mu ljudi dati šansu, znajući da to ne mora da bude doživotno ograničenje, da mogu da žive duge, srećne živote, uz izradu proteza“, rekao je Lietzke. Oni ovde u Case-u nam kažu da bi ceo proces trebalo da traje oko mesec dana i da se nadaju da će Forest dobiti njegovu protezu do Dana zahvalnosti.

Sandra Todorović, Grumer

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDrugi pas je poklon prvom psu
Sledeći tekstKako odabrati pravog grumera?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime