Naslovna VESTI PSI DOBRO JE, OPORAVLJA SE – Bobi je preživeo veliku patnju!

DOBRO JE, OPORAVLJA SE – Bobi je preživeo veliku patnju!

0
pas Bobi se oporavlja

Život na ulici prati toliko opasnosti da je svaki dan koji se preživi kao dar s neba. Psi i mačke koji imaju nesreću da preživljavaju na paklenom suncu, ledenom pločniku, kiši, gladni i žedni suočavaju se i sa mržnjom, bahatošću i nepažnjom mnogih koji ih vide. Pas Bobi iz Subotice je doživeo težak udarac automobilom. Sada je dobro, oporavlja se…

pas Bobi se oporavlja

Kada su ga spasioci iz Anime Subotica pronašli i odneli u veterinarsku ambulantu Panvet, ovaj mali pas je bio u veoma teškom stanju. Doživeo je težak potres mozga, gotovo polovina lica je bilo bukvalno odvaljeno i prognoze nisu bile dobre. Ipak, veterinari su odlučili da pokušaju nemoguće.

pas Bobi se oporavlja

Započeli su lečenje koje je podrazumevalo veoma tešku hiruršku intervenciju. Neverovatnom umešnošću hirurzi su uspeli da povrate stari izgled ovog mališana. Ožiljci su bili stravični, za poveđeno oko se nadaju da će povratiti sposobnost vida a usledili su dani ručnog hranjenja preko šprica, čišćenja i obrade rana.

Pročitajte i ovo: ŠKOLA ZA PRIMER: Napušteni štenci u školskom dvorištu. Đaci i nastavnici poručuju: “Brinućemo se o njima, jer u našoj školi i to se uči.“

Nekrotizovano tkivo je počelo da se oporavlja. Bobi je polako počeo da se oporavlja i da vraća poverenje u ljude. Rane su počele lepo da zaceljuju, veterinari su učinili čudesan posao u fizičkom smislu ali ostao je bol u duši ovog mališana. Predugo je bio sam, zlostavljan od ljudi kojima nikada nije učinio ništa loše, na kraju udaren automobilom od strane čoveka koji se nije ni osvrnuo.

pas Bobi se oporavlja

Ljubav i pažnja koju dobija doprineli su da se Bobi sada mnogo bolje oseća i da ponovo maše repićem. Sigurni smo da ovakve priče otopljavaju srca i raduju sve one koji vole životinje, ali često ne vidimo pozadinu koja se nalazi iza svakog spašenog života.

pas Bobi se oporavlja

Svako spasavanje ima cenu koja je, nažalost izražena u novcu. Niko od spasilaca ne računa svoje vreme, energiju i angažovanje, međutim, lekovi, intervencije, hrana i smeštaj koštaju i moraju se platiti. Iako veterinari često daju velike popuste za slučajeve kao što je Bobi, lekove i hranu neko mora platiti. Iz Anime Subotica zbog toga apeluju na sve koji mogu da pomognu. Dugovi koja ima ova organizacija su postali preveliki. Najgore od svega, broj onih kojima je svakodnevno potrebna neka vrsti pomoći se stalno povećava. Spasioci sve manje mogu da traže zajam, kredit, da leče „na crtu“.

Pročitajte i ovo: SAD SE LAKŠE DIŠE: Rendžeri oslobodili losa automobilske gume koja mu je dve godine visila oko vrata!

Želite još ovakvih priča sa srećnim završetkom? Možete i vi da pomognete, malo, koliko možete. Osećate se još bolje ako znate da ste pomogli da se sačuva život. Uplate možete izvršiti preko sledećih računa:

PROCREDIT BANK

Dinarski racun: 220-0000000132755-12

Devizni racun: 40-305-00000296 IBAN: RS35 2204 0305 0000 0296 52, SWIFT: PRCBRSBG,

paypal: help.animals.anima@gmail.com

Kasice Anime subotica se nalaze u:

vet. stanici “Panvet”, u Koste Racina 5,

Pet salonu Tiffany, Antona Askerca 42

vet. stanicu Happy vet koja se nalazi preko puta Tesline pijace

T&T ambulanta na Palicu

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBEZUMLJE U NOVOM SADU: Uznemirujući snimak zločina.
Sledeći tekstKAD SUDBINA ZACRTA: Pas koji je preživeo pad aviona ponovo kod kuće

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime