Naslovna VESTI PSI OSTALA TUGA U OČIMA – Novi život posle godina provedenih na lancu.

OSTALA TUGA U OČIMA – Novi život posle godina provedenih na lancu.

0
Pas na lancu

Ljudi napuštaju pse… male, tek rođene, odrasle, stare, bolesne… Odbacuju ih kao da nikad nisu bili deo njihovog života. Psi ostaju odbačeni, bespomoćni i usamljeni. To je realnost koja nas okružuje. Stravična priča o psu koji je posle smrti vlasnika ostao sam, vezan na lancu gotovo 4 godine ostavila nas je bez daha.

4 godine na lancu

Mali pas u lancima, vezan bez vode i hrane, očajnički tražeći spas u okrutnom svetu u kojem se našao. Koliko je dugo bio u tom stanju? Njegov gospodar umro je pre četiri godine, a on je ostao vezan, prepušten sam sebi, bez ičega. Godine zanemarivanja i zlostavljanja ostavile su trag na njegovom telu, ali i u njegovoj duši.

Pročitajte i ovo: „PRODAĆU KUĆU ZA NJEGA!” – Mladić je spreman da uradi sve za svog ljubimca.

Dobio je ime Rodžer kada je spašen  zahvaljujući neizmernoj dobroti i ljubavi onih koji su ga najzad videli i oslobodili. Nakon pažljivog pregleda kod veterinara, Rodžer je pronašao privremeni dom u jednoj porodici i konačno dobio negu koju zaslužuje.

Spasen sa lanca

Sada je on drugačiji pas – srećan, pun života i neizmerno zahvalan za svu ljubav koju dobija. Ali ipak, u njegovim očima, vidimo tužnu uspomenu na usamljenost i napuštenost koju je morao preživeti. Unjegovim očima je ostala tuga koja priča pretužnu priču o životu onih koji su se suočili sa odbacivanjem, napuštanjem ili zanemarivanjem.

Tuga u očima

Pročitajte i ovo: UŽIVATE LI U CIRKUSU? – Evo kako se muče životinje da bi zabavljale publiku u cirkusima.

Kome je teže: onima koji nemaju dom, topao krevet, nekoga da ih voli i pomazi ili oni koji su kao ovaj mali pas u lancima? Svi oni zaslužuju ljubav, pažnju i negu. Ne smemo biti ravnodušni prema njihovoj patnji – moramo se boriti za prava životinja i učiniti sve što je u našoj moći da im pomognemo.

Izvor:  universoanimali.it

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekst„PRODAĆU KUĆU ZA NJEGA!” – Mladić je spreman da uradi sve za svog ljubimca.
Sledeći tekstTIHI HEROJ – Deka dao uličnom psu vodu.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime