Naslovna Slajder vesti OSTAVLJEN NA SRED PUTA: Ovo mače je spašeno u poslednji čas! (VIDEO)

OSTAVLJEN NA SRED PUTA: Ovo mače je spašeno u poslednji čas! (VIDEO)

0
mace na sred puta

Toliko mali da mu oči još nisu bile otvorene, dezorjentisan i na sred puta – tako je počela priča mačeta koje je neko izbacio napolje u sred noći. Put na kojem se nalazio prilično je prometan i potpuno je nshvatljivo kako je uopšte i preživeo. Ipak, sudbina je očigledno htela da on živi, pa je tako u upravo tim putem prolazio čovek koji nije mogao da okrene glavu na prizor koji je video.

Dejan Žarkov je te noći vozio predgrađem Deliblata kada je video mače kako leži na sred puta. Iako, kako kaže, nije planirao da uzme mače, nije mogao da ga ostavi u takvoj situaciji. Izašao je iz auta, uzeo mače i poneo sa sobom kući. Kada je stigao u svoj dom, video je da je mače toliko malo da još nije ni progledalo i imalo je svega 117 grama. Prava mala tačkica, kako on kaže.

izbaceno mace

S obzirom da je neplaniranog gosta već doveo kući, rešio je da mu pomogne pa je usledila jednomesečna borba za njegov život. Hranio ga je na šric svaka tri sata, kao pravu bebu, konsultovao se sa poznavaocima mačaka po forumima, mazio, pazio, utopljavao flašama sa toplom vodom i bdeo nad njim svaku noć. I trud se isplatio! Posle mesec dana, preživljene infekcije očiju, neprospavanih noći, prehlade – mačence je dobro! Prema Dejanovim rečima, uopšte nije imao u planu niti želeo da usvoji životinju, ali život je očigledno hteo drugačije.

– Ne mogu vam opisati osećaj, jer najveća stvar u životu je upravo zivot. I život ove životinjice ne mogu da poredim ni sa jednim materijalnim zadovoljstvom koje sam dobio ili priuštio, kaže Dejan. Maci je dao ime MikaPika!

NEVEROVATNO: MAČKA SA MAČETOM TRAŽI POMOĆ LEKARA

POTRESNA ISPOVEST: Imao sam dva minuta da spasim četiri životinje od klanja!

Nakon svega, Dejan je odlučio da mače ostane kod njega i bude njegov kućni ljubimac i poručuje da se naročito mačići ne odvajaju prerano od majke, jer bez majčine nege i hrane neće uspeti da prežive. Takođe napominje da svi koliko je ko u mogućnosti utičemo na one koji imaju sumanutu ideju da odvajaju mačiće od majke ili ih bacaju jer životinje ne mogu u takvim uslovima da se izbore za život, baš kao što bi ti bio slučaj i sa ljudskim bebama u istoj situaciji.

Ono što možemo da kažemo je da je prava sreća da je on naišao u tom trenutku a ne neko drugi, ko bi možda mače ostavio na sred puta. Zato, ne bacajte mačiće, a ukoliko ih ne želite sterilišite svoje ljubimice. Svaki život je vredan, baš kako i Dejan zaključuje nakon iskustva sa spašavanjem svog ljubimca!

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstGODINU DANA ČEKA: da li će je neko usvojiti? (VIDEO)
Sledeći tekstSTOP KRZNU! SUROVO ubijanje kuna zbog VEŠTAČKIH TREPAVICA!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime